Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолянско обстановката се нормализира

Обстановката в Смолянска област се нормализира след обилния снеговалеж през почивните дни. Екипи на пожарната са се отзовали на 80 сигнала за двата дни. 

Общо 56 са постъпилите в събота съобщения на телефон 112 за оказване на техническа помощ. Най-често сигналите са били за паднали дървета на пътното платно, закъсали автомобили, наводнени къщи, активизирани свлачища вследствие на мокрия снеговалеж. 

В неделния ден постъпилите съобщения за оказване на техническа помощ са 24. Екипи на всички районни служби на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са се включили в отстраняването на произшествията.

И през днешния дeн продължава възстановителните дейности в община Баните. Припомням в събота обилните валежи предизвикаха наводнения в региона По първоначалния оглед нанесените щети се изчисливят в размер на 500 пиляди лева. Пътищата от републиканската мрежа са почистени и проходими. Движението в планинската област се извършва при зимни условия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при село Иван Вазово. По останалия периметър има отделни огнища. Целият район се обхожда от смесени групи от пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи за..

публикувано на 14.07.24 в 08:37

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34