Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Интересът на партиите е да изгубят колкото се може по- малко

РБ отказа да участва в правителство на малцинството. Според Стояна Георгиева - главен редактор на Медияпул лидерската среща тази сутрин в Народното събрание е безпрецедентна и опит на Бойко Борисов да прехвърли отговорността за съставяне на кабинет. 

Георгиева коментира, че не е имало преговори между ГЕРБ и РБ, за да се анонсира, че двете формации са готови да съставят правителство на малцинството. Тя смята също, че без гарантирано мнозинство в Народното събрание е твърде рисково да се върви към формиране на кабинет. 

ГЕРБ играе изключително голям театър, каза Стояна Георгиева. Тя прогнозира, че с ПФ най- накрая ще се подпише споразумение за подкрепа на правителството и затова не е ясно защо Борисов драматизира ситуацията. 

Интересът на всички партии е да загубят колкото се може по- малко и затова тупат топката, добави главният редактор на Медияпул. Със Стояна Георгиева разговаря Емил Костов. 

Още от категорията

Идва рисково време, но без опасности за лева до 2 години

Мерките , препоръчани от експерти на МВФ към българското правителство за вдигане на данъците, увеличение на максималния осигурителен доход и повече държавни разходи с цел намаляване на социалното неравенство, са  закъснели с не повече от десетина години .   Това заяви пред Радио Пловдив икономистът проф. Боян Дуранкев. Той..

публикувано на 18.02.20 в 16:21

Нова инициатива за чиста градска среда тръгва от Пловдив

Нова инициатива за облагородяване на публични пространства започва от Пловдив сдружение „БГ Бъди активен“. Днес кметът на район Тракия Костадин Димитров, където бяха реализирани едни от най-успешните граждански проекти миналата година, обединени от платформата „АЗ,ТИ, ПЛОВДИВ“, предаде символично щафетата на петте нови общини, които ще се..

публикувано на 18.02.20 в 13:49

Асеновградчани на бунт срещу нощен тормоз на изгрална зала

Над 70 асеновградчани реагират в гражданска подписка срещу постоянния нощен шум от билярдна зала с наргиле в Асеновград. Хората твърдят, че в продължение на четири години са подложени на тормоз през нощта, тъй като обектът работи и в малките часове след 22 часа. Често заведението затваря и в 7 часа сутринта, когато хората отиват на работа. Знаем, че..

публикувано на 18.02.20 в 11:58

Още много документи за Левски ни чакат в Османския архив

Има изключително  много неоткрити документални свидетелства, които дават информация за Васил Левски и за българската история,  които тепърва предстои да станат известни. Това, което ние от Националния музей „Васил Левски“ в Карлово  открихме в Османския архив в Истанбул, е само началото. Това заяви уредникът от музея Виктор Комбов...

публикувано на 18.02.20 в 10:40

Малките кметове предадоха на Иван Гешев сигнали за корупция

На срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата присъстваха над 20 кметове. Припомняме, че тя  се проведе по настояване на кметовете. Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече..

обновено на 17.02.20 в 17:39