Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събират дарения за децата в Дома в Широка лъка

ДОМ ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКА ГРИЖА „КАТЯ ВАНЧЕВА” С. ШИРОКА ЛЪКА
Снимка: БНР

Жителите на рудоземското село Корита събират дарение за децата от дома в Широка лъка. До сега половината от 210-те жители са се включили в кампанията, като в местния магазин са събрали 150 кг картофи и 15 кг. фасул. 

Набирателната акция ще продължи до края на седмицата, след което дарението ще бъде транспортирано до дома за децата сираци.

Към днешна дата в „Дома за деца лишени от родителски грижи – Катя Ванчева“ в Широка лъка живеят 20 деца, а до преди години бяха 60. Броят на сирачетата отглеждани в дома рязко спадна заради започналия процес на деинституционализация. 
Още от категорията

Служител от Дома за възрастни хора във Фатово е с Covid-19

Служител от администрацията в Дома за възрастни хора в смолянското село Фатово е дал положителна проба за COVID-19, но не е бил на работа.  Той е установен при тестването на всички служители и потребители на социалните домове в региона – Петково, Ровино и Фатово. Изследванията са направени по бързата методика. Тествани са 131 души от персонала и..

публикувано на 10.08.20 в 17:55

През юли РИОСВ - Пазарджик наложи глоби за над 130 000 лева

Санкциите са наложение за нарушаване на екологичното законодателство и са за 130 500 лева. За последния месец експертите са извършили 99 планови и извънредни проверки в 84 обекта. За установени несъответствия и предприемане на мерки са издадени 56 предписания, съставени са 7 акта за установени административни нарушения. За заустване на..

публикувано на 10.08.20 в 16:01

Петгодишно дете е сред новите случаи на коронавирус в Пловдив

Организацията за приемането на болни със съмнения за COVID-19 и необходимостта от разкриване на допълнителни легла бе обсъдена от Медицинския щаб към Областната управа в Пловдив. Решено беше два пъти на ден, сутрин и следобед, в Областния кризисен щаб да постъпва актуална информация за свободните болнични легла, както за пациенти с доказана диагноза..

публикувано на 10.08.20 в 15:48

Съдът пак каза, че собствениците трябва да укрепят разрушения тютюнев склад

Собствениците на разрушения тютюнев склад на ул. „Одрин” 8 ще трябва на свои разноски да укрепят сградата, след като Административният  съд в Пловдив отново отхвърли тяхната жалба срещу заповедта на кмета за това.   Бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков обжалваха нареждането като незаконосъобразно и заложиха на множество, според тях,..

публикувано на 10.08.20 в 12:52

Мъж е в болница след катастрофа край Първомай

56-годишен мъж от кърджалийското село Бял Извор е със сериозни травми след пътен инцидент на пътя Пловдив – Хасково, близо до Първомай. От полицията уточниха, че сигналът за катастрофата е подаден в 01,00ч.  тази нощ.  19-годишен водач, управлявал лек автомобил БМВ и негов 20-годишен спътник, пътували в посока Пловдив – Хасково, когато младото..

публикувано на 10.08.20 в 11:59