Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици ловци в пълно бойно снаряжение окупират с. Хвойна!

| обновено на 31.10.14 в 11:18

Повече от 250 ловци ще блокират днес от 14 до 14:30 часа едното платно за движение на пътя Смолян – Пловдив в района на чепеларското село Хвойна. 

Те протестират срещу промяна в Закона за лова и опазване на дивеча, както и в неговия правилник за приложение. Атанас Стоев от Съюза на ловците и риболовците "Чернатица" обясни, че те  искат премахване на членовете в закона, които дават на концесионерите да изграждат огради, да слагат бариери и капаните за улавяне на дивеч.

Идеята е, ако може да се преборим с това нещо, те да нямат право да заграждат територии или местата, които вече са заградени, да се премахнат тези ограждения, обобщи Атанас Стоев. По думите му тези практики  водят до главоломно изтребване на дивеча. 

Протестът ще  се проведе в района на автогарата в чепеларското село Хвойна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28