Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да променяме данъците през 2015-та, в Пловдив за кола плащаме по-малко отколкото в София, Варна и Бургас

| обновено на 10.11.14 в 14:48

Данъците в Пловдив няма да се променят през следващата година. Това заяви кметът Иван Тотев. 

Градоначалникът опроверга информацията, която беше изнесена от Дани Каназирева от „Обединение за Пловдив”, че пловдивчани плащат много по-висок налог за леките си автомобили от този в София. Иван Тотев е категоричен, че Пловдив има най-ниските ставки, в сравнение с Варна, Бургас и София. 

Според него всяко предложение за намаляване на местните данъци трябва да бъде обосновано и мотивирано как ще бъде компенсирано. Кметът подчерта, че засега не се предвижда и промяна в таксата за гаражите. 

Лично мое мнение е, че гаражи не трябва да има, но хората ги искат, подчерта Тотев и обясни, че ако сегашният размер на таксата бъде отменена от ВАС, ще се пристъпи към промяна на методиката.

Междувременно стана ясно, че е отчетен нов рекорд от приходите от синя зона. През месец октомври са събрани 328 000 лева. Очаква се тази година да се преизпълни годишния план от 3 милиона и 500 хиляди лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Георги Машонов е новият шеф на полицията в Пловдив

Нов директор има полицията в Пловдив. Това е  Георги Машонов, който е бивш шеф на РУ в село Труд и е познато лице за служителите на вътрешното ведомство.  Изненадващата рокада е била оповестена в края на работния ден от служебния вътрешен министър Атанас Илков, който също оглавяваше дирекцията преди години. "Вие го познавате, той е с дълъг..

обновено на 11.09.24 в 18:15

Атака от съпартийците и подкрепа от кмета получи зам.- кметът Савина Петкова

Кетът на Пловдив Костадин Димитров защити от атаките на "Браво, Пловдив" заместника си по транспорт Савина Петкова. Днес общинските съветници на сдружението, които я предложиха за поста, се разграничиха от нея и поискаха оставката й. "Браво, Пловдив" се отрекоха от Савина Петкова, искат оставката й като зам.- кмет „ Имаме..

обновено на 11.09.24 в 15:58

Държавата даде на Пловдив управлението на Римския стадион и Одеона

Министерският съвет предостави на Пловдив два археологически обекта, които са публична държавна собственост - Римския стадион  и „Одеон”- а, който е част от Форумния комплекс комплекс на Филипопол. Общината ще ги управялава безвъзмездно за срок от 10 години, гласи правителственото решение. Дейностите, свързани с опазване на недвижимите..

обновено на 11.09.24 в 15:57

Гергов продал 20 декара зад SPS, бивш актив на общината в "Пълдин туринвест"

Продължава разпродаването на бивше общинско имущество, което е внесено в активите на Пълдин Туринвест АД и сега е под разпореждане на Георги Гергов, съобщи днес общинският съветник от ПП- ДБ Веселина Александрова. Тя цитира представения отчет за приходите и разходите за 2023 г., от който е видно, че дружеството е продало 20 декара имат зад..

публикувано на 11.09.24 в 15:56

Едно закрито училище и по- малко първолаци в област Смолян

С едно закрито основно училище и с по-малко първокласници ще започне новата учебна година в Смолянска област. Към момента в 14 училища и 5 детски градини все още текат ремонтни дейности. Никола Запрянов - началник на Регионалното управление на образованието в Смолян, коментира: "От тези 14 училища в 6 ще продължат ремонтите и след учебната година,..

обновено на 11.09.24 в 15:21