Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В рекордно кратък срок започва делото срещу Орхан Яшаров

| обновено на 11.11.14 в 09:24

В Окръжния  съд стартира делото срещу Орхан Яшаров, който  на 19 октомври  предизвика лудешко преследване по  централните пловдивски булеварди, в опит да избяга  от  гонещите го полицаи.  

В крайна сметка той бе заловен, но  в гонката  патрулната кола блъсна друг автомобил,  а самият  Орхан  заби мерцедеса си в дърво, след което отново опита да избяга. При произшествието пострадаха двама от преследващите го  полицаи.  

По време на досъдебното производство  защитата на Яшаров настояваше, че  младежът  просто се бил уплашил при вида на униформените, които  направили опит да го спрат за рутинна проверка  в неделната сутрин. Неговата  майка дори  протестира, че синът и е жертва на полицейски произвол и че е бил жестоко бит при задържането.  

Доказателствата по делото бяха събрани и внесени в съда в рекордно кратък срок – три седмици след инцидента.  

Спрямо 26-годишният Орхан Яшаров са отправени три обвинения – за преследването по улиците, довело до катастрофиге, за хулигански действия и съпротива  срещу полицаите, както  за причинените им травми. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Събират средства за мобилен пукт за кръводаряване в Пловдив

Национална кампания събира средства за закупуване на специализиран мобилен пункт за кръводаряване в Пловдив. За закупуването му са необходими 170 000 лева. Градът ще бъде вторият, който ще разполага с такъв пункт в България. Такъв вече има във Варна, а след закупуването му кръводарителите са се увеличили значително.    Кръводарителският..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Катастрофа затвори пътя за Ветрен

Шофьор на лека кола се блъсна около в аварирал товарен автомобил на входа на град Ветрен.  На мястото на катастрофата са изпратени линейка и екипи на полицейското управление и пожарната в Септември.  Пострадал при инцидента, станал около 13 часа,  е 27-годишният шофьор на лекия автомобил.  Младият мъж е откаран с различни травми в болницата в..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жителите на село Храбрино в община "Родопи" започнаха протестна подписка срещу инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера е на площ от почти 100 дка, като се предвижда изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39

Нелегална работилница за цигари разкри полицията в Пловдив

Пловдивски криминалисти от отдел „Икономическа полиция“ разкриха поредната нелегална работилница за преработка на тютюн за производство на контрабандни цигари.  В специално пригодено помещение в частен имот в район „Северен“ на 50-годишен пловдивчанин са открити голямо количество пакети със суровина и машина за обработката и.  Иззети са множество..

публикувано на 18.06.24 в 13:20