Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е готов да посрещне зимата

| обновено на 12.11.14 в 16:32
Снимка: marica.bg

Община Пловдив е в пълна готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. Това заяви на старта на годишния преглед на на техниката за зимното поддържане на града зам.– кметът Александър Държиков. 

В готовност са всичките 133 машини, с които разполага ОП „Чистота” и комуналната фирма КМД - 93 снегорина, 32 разпръсквачи и 8 челни товарача, а 464 служители ще почистват ръчно пловдивските улици срещу поледици и снеговалеж. С 4700 тона сол ще бъдат обработвани булевардите и улиците в града, а за пешеходните зони, подлезите и спирките общината е подготвила 93 тона калциев дихлорид и 13 тона айсмелт, заяви от своя страна директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов. 

И тази година ще продължи практиката в зимното поддържане на пешеходните зони да бъде включена най-новата, закупена от общинското предприятие техника, категоричен беше Стоянов. Освен ръчно, спирките, подлезите и  тротоарите ще се обработва с 8 – те мултифункционални машини, закупени от Дания, Швейцария и Швеция, както и с 7  малки снегорина.

Зимното дежурство официално започва на 16 ноември.  При снеговалеж работниците ръчен труд ще излизат в 6, вместо в 6:30. Основните звена, които са ангажирани с почистването на града през зимния сезон са общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”, а контролът ще се осъществява от ОП „Организация и контрол на транспортна” и Общинския инспекторат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пожарът между селата Овчеполци и Цар Асен е локализиран, няма опасност за населените места.

Локализираха пожара до Овчеполци

Локализиран е пожарът, който избухна по обяд в сухи треви, храсти и стърнища в землището на пазарджишкото село Овчеполци. Работи се за пълното му потушаване, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов.  Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци Той допълни, че в района на пожара е завалял дъжд, който много е..

публикувано на 22.07.24 в 14:22

Пловдив ще има нови контейнери за смет

Община Пловдив ще подмени всички битови контейнери за смет през следващите три години. В обявената поръчка за доставка на общо 1650 контейнери с три вида вместимост е заложена максимална цена от 9 милиона 470 хиляди лева без ДДС.  Според разписания график първите 400 съдове за смет трябва да бъдат доставени до края на тази година в районите Тракия..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Три екипа гасят пожар на сухи треви край Овчеполци

Сухи треви, храсти и стърнища пламнаха по обяд в землището на пазарджишкото село Овчеполци към село Блатница.  Заради вятъра, който често сменя посоката си, и огънят също е сменил посоката си и сега е тръгнал по посока село Цар Асен.  От пазарджишката пожарна уточниха, че са изпратени 3 противопожарни автомобила от Пазарджик и Пещера. На място е..

публикувано на 22.07.24 в 13:29

Верижна катастрофа затапи за час движението на Скобелева майка

Верижната катастрофа затрудни движението в участъка между пътен възел Скобелева майка и разклона за село Скутаре.  Сигналът беше получен около 12.15 ч.,  когато последователно са се ударили 3 автомобила. При сблъсъка няма пострадали.  Докато полаите обработваха мастопроишествието на около 100 метра е възникнала друга катастрофа. Ударили са се две..

обновено на 22.07.24 в 13:02

Задържаха причинителя на пожара в Столипиново, изпепелил 7 постройки

Районната прокуратура в Пловдив привлече 33-годишен мъж като обвиняем за причиняването на пожара в кв. "Изгрев" от петък, в който изгоряха седем къщи.  На 19 юли следобед  той подпалил нерегламентирано сметище, докато горил стари кабели за извличане на вторични суровини.  Пожар лумна до къщи в „Столипиново“ Голямата жега и силният вятър обаче..

публикувано на 22.07.24 в 13:01