Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мъж падна в асансьорна шахта в СПА хотел във Велинград

| обновено на 14.11.14 в 15:13

66 годишен мъж е паднал от 5 метра в асансьорна шахта на велинградски СПА хотел "Рич". Състоянието му е тежко, но няма опасност за живота му, съобщи кореспондетът ни Невена Петрова.

Инцидентът е станал в момент, когато гостът на хотела се опитал на влезе в асансьора. Вратите обаче се затворели частично и още преди на влезе в кабината , тя потеглила нагоре. От инерцията, мъжът пък се отзовал в шахтата. 

На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и спешната помощ. Мъжът е със сериозни травми и след преглед във велинградската болница е транспортиран в Пирогов. Първоначалниат преглед е установил увредени лумбални прешлени, както и счупвания на тазобедрена става и крака. 

Към момента не е ясна причината за аварията. Според специалистите, дори и да е имало неправилно използване на асансьора е трябвало да се задействат защитните механизми на съоръжението. Обазувано е досъдебно производство. 

В хода на разследването ще бъде назначена и техническа експертиза, която ще установи - до колко е бил изправен асансьора, кога последно е бил проверяван и защо защитните механизми не са задействали.


Още от категорията

Наказаха пловдивски полицаи за скандала в дискотека "Сохо"

Началникът на 6-то РПУ  Николай Кирков и  трима служители от управлението са наказани с порицание за неизпълнение на служебните си задължения по скандала с дискотека „Сохо“, става ясно от отговор на министъра н а вътрешните работи Кирил Терзийски до заместник- председателя на Народното събрание Валери Симеонов , който го сезира за случая.  Той е от..

публикувано на 26.11.20 в 12:18

В Пловдив откриват детски градини за деца на медици

Община Пловдив ще има детски градини за деца на медицински работници по време на триседмичната карантина за детските заведения. Областният кризисен щаб ще поиска разрешение от здравния министър професор Костадин Ангелов за оварянето на няколко групи, които се намират до големите болници. От днес отдел "Образование" отваря гореща линия и започва..

публикувано на 26.11.20 в 12:04

Пловдив загуби 12.5 милиона лева от туристи заради коронакризата

В ситуацията на корона-епидемията тази година  в Пловдив „културният живот кипеше, всички събития се случиха“, но градът обеляза очакван спад като туристическа посещаемост. Това обяви в годишния си отчет заместник кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.  Той посочи, че за деветте месеца от началото на годината туристическите нощувки..

публикувано на 26.11.20 в 12:00

В „Свети Мина" вече има лаборатория за PCR тестове

МБАЛ „Свети Мина" от тази сутрин е с референтна лаборатория за PCR тестове. Директорът на болницата проф. Петър Петров уточни, че тя активно ще заработи от утре, като ще бъде предназначена основно за пациенти на общинските здравни заведения. „С откриването на лабораторията ще улесним значително работата на лекарите и диагностиката на вирусното..

публикувано на 26.11.20 в 11:53

Нови двама медици от Смолян заразени с Ковид-19

Седем са обявените нови случаи на Ковид-19 в Смолянска област.  Те са на възраст от 36 до 83г.  По двама са от общините Смолян, Златоград и Девин; един е от община Мадан.  Положителни са лекар от МБАЛ-Смолян и медицинска сестра от ФСМП в гр. Девин.  Хоспитализирани са петима – по двама в болниците в Златоград и Девин, един в МБАЛ-Мадан. Двама..

публикувано на 26.11.20 в 10:53