Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кобрата с тежко мозъчно сътресение след нокаута!

Българският боксьор Кубрат Пулев е с тежко сътресение след мача си с Владимир Кличко, който загуби с  нокаут в петия рунд,  съобщава българската агенция Медиапул, като се позовава на  RTL. 

Резултатите от изследванията в болница в Хамбург са показали счупване на скулата и тежко сътресение, допълва сайтът на германската телевизия. Все още няма потвърждение на тази информация. Д-р Щефан Бок заяви веднага след мача, че Пулев ще бъде закаран в болница заради съмнения за сътресение на мозъка и счупена скула.

След мача Пулев остана на ринга, даваше интервюта и поздрави българите, които му даваха мощна подкрепа в 16-хилядната зала 02 Arena. "Владимир имаше късмет, следващия път ще спечеля аз", каза той преди да бъде отведен в болницата.

Кубрат Пулев беше избрал съмнителна и твърде открита тактика за боя си срещу Владимир Кличко, заяви световният шампион в тежка категория във версията на WBC Григорий Дрозд.

"Бях малко удивен от тактиката на Пулев. Да, той отправи няколко добри удара за три рунда, затова пък три пъти падна на ринга, а на четвъртия бе нокаутиран. Мислех, че Пулев ще се боксира много по-умно, тъй като умее да го прави", коментира Дрозд. Той допълни, че Кубрат определено е сбъркал, тъй като левите удари на Кличко са като изстрели от пушка и няма как да издържиш на тях.

Владимир Кличко е заработил хонорар в размер на 5.7 милиона щатски долара от мача си срещу Кубрат Пулев, съобщава Hamburger Abendblatt. Пулев ще получи хонорар от 1.4 милиона долара за мача. След мача Виталий Кличко публикува следния коментар в личния си Facebook профил: "Тази победа е за цяла Украйна! За всички бойци и патриоти! За тези, които влизат в битка със смело сърце и всички сили само и единствено за победата. Слава на Украйна!"

Не съм доволен от себе си. Това, че стоя добре, не значи, че сме победили. Продължаваме да работим, заяви пред Нова телевизия след мача Кубрат Пулев. "Благодаря на всички българи, че ме подкрепяха. В България сме велики и сме велик народ”, каза Пулев. Боксьорът коментира, че не му е достигнал опит и прекалено рано е играл този мач. Но пък това му е допълнителен опит.

Запитан защо е репликирал съдията по време на срещата, Пулев заяви, че всичко е било на страната на съперника му: "Те си подготвят абсолютно всичко, не рискуват. Но това не ме оправдава. Трябваше да го победя, не показах всичко, на което съм способен”, каза Пулев. По думите му на мача все пак е имало положителни неща, от които ще си извади поука.

Премиерът Бойко Борисов поздрави в социалната мрежа Фейсбук Кубрат Пулев за това, "че се изправи смело пред такава машина".

"Само за това, че беше там, че българското знаме се развя и цялата зала скандираше неговото име, той заслужава похвала и респект. България се нуждае от такива силни и достойни мъже, а сигурен съм, че неговите успехи тепърва предстоят", написа Борисов.

Премиерът съобщи, че се е чул по телефона с Пулев и му пожелал бързо възстановяване, защото следващите победи и световни титли съвсем скоро ще бъдат факт, пише в  репортажа си Медиапул. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Марица победи с 4:1 Гигант Съединение

Марица победи с 4:1 Гигант (Съединение) в контролна среща, която се игра в събота преди обяд на стадиона в “Кършияка”. Проверката бе трета за “жълто-сините”, като две от срещите завършиха с успех за състава. Тимът на Стойчо Драмов се представи добре с оглед на етапа от подготовката си. Всички футболисти от групата за мача взеха участие в него, като..

публикувано на 13.07.24 в 18:10

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 година. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57