Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обвиниха кмета на Неделино, ощетил общинската хазна с близо милион лева

Специализираното звено за борба с корупцията в Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов. 

Той е обвинен за това, че от 2012 г. до 24 октомври тази година не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки, и с това е ощетил общинския бюджет с 902 465 лв. 

Четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов, посочва прокуратурата – ремонта на ОДЗ №1 в общинския център, изграждането на бент към водоснабдителен комплекс „Крайна“ и аварийно укрепване и почистване на две свлачища. 

И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица, твърди обвинението. На 16 ноември ДАНС и прокуратурата го обявиха за издирване, за да му повдигнат обвиненията. Мярката за неотклонение на Беширов е 10 000 лв.

Прокуратурата ще поиска отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност.

Още от категорията

Задължително с маска на публични събититя на открито в Пловдив

31 са случаите на заболели от коронавирус в Пловдивска област през миналото денонщие.  Сред новите случаи са и  две бебета под година от Пловдив и Асеновград, едното от които е хоспитализирано,  съобщиха от областния кризисен щаб. Девет пациенти са хоспитализирани в последните два дни. от щаба съобщиха и за починал пациент - жена на..

публикувано на 12.08.20 в 15:15
Киберножът на Клиниката за лъчелечение

Нов линеен ускорител ще работи в УМБАЛ "Свети Георги"

С нов линеен ускорител от последно поколение се оборудва Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Високотехнологичната апаратура ще даде възможност за по- прецезно лечение на пациентите, с нея  ще може да се провежда и радиохирургия на почти всички органи, обяни началникът на клиниката д-р Мария Влайкова. Предстои обучението..

публикувано на 12.08.20 в 13:46

Автомобил влезе на Главната, поставят още бариери

Нерегламентирно навлизане на автомобил заснеха камерите на "Общинска охрана" в пешеходната зона в центъра на  Пловдив. Дежурните във видеоцентъра веднага са подали сигнал към патрула на площад "Римски стадион“.  От записите се вижда как кола с чужда регистрация навлиза за кратко в  Малката главна улица и маневрира между пешеходците в опит да  излезе,..

обновено на 12.08.20 в 13:27

Четирима в Общината с коронавирус, сред тях и главният архитект на Пловдив

4-ма служители от община Пловдив са с положителен тест за COVID-19. "Случаите са от понеделник насам, хората са в добро състояние и са карантинирани в домашна среда". Това съобщи за Радио Пловдив председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов, като заради конфиденциалност, не пожела да уточни имената на заразените.  Припомням, че във..

обновено на 12.08.20 в 13:27

Коронавирус и в Центъра за спешна помощ в Пазарджик

Шест положителни проби за коронавирус са установени сред служителите на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик. Заразени във филиала в областния град са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всички са  поставени на домашна изолация.  Изследва се целият..

обновено на 12.08.20 в 13:27