Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подписка в Неделино подкрепя кмета Беширов

Инициативен комитет в община Неделино започна подписка в подкрепа на кмета Стоян Беширов, срещу когото беше повдигнато обвинение, че ощетил общинската хазна с над 900 000 лева. Над 2000 подписа са събрани само за ден. Хората в Неделино обаче са разделени на лагери "за" и "против" кмета.

Репортажът на Радостина Чернокова може да чуете в звуковия файл.

Припомняме, че четири са обществените поръчки, които са причинили имуществени и неимуществени вреди на община Неделино от страна на кмета Стоян Беширов, посочва прокуратурата – ремонта на ОДЗ №1 в общинския център, изграждането на бент към водоснабдителен комплекс „Крайна“ и аварийно укрепване и почистване на две свлачища. 

И в четирите случая действията на Беширов са облагодетелствали трети лица, твърди обвинението. На 16 ноември ДАНС и прокуратурата го обявиха за издирване, за да му повдигнат обвиненията. Мярката за неотклонение на Беширов е 10 000 лв.

Прокуратурата ще поиска отстраняването на кмета от заеманата от него длъжност.Още от категорията

Отново арести за разпространение на дрога в пловдивски училища

Продължава акцията на пловдивската полиция срещу разпространението на дрогата в училищата и в районите около тях. Само за ден пловдивските полицаи образуваха 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в Пловдивска област. По време на..

обновено на 20.02.20 в 14:50

Затвориха улица "Волга" заради ВиК авария

Улица „Волга“ в Пловдив е затворена за движение заради водопроводна авария. Част от платното е пропаднало заради водата, която изтича от повредения водопровод.  Екип на „Пътна полиция“ е на място. Главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов обясни, че аварията не е голяма, но ще бъде отстранена трудно, защото  е на неудобно за работа място...

публикувано на 20.02.20 в 13:13

Разчистват нерегламентираните сметища в пазарджишко

Регионалната екоинспекция в Пазарджик даде разписание на кметовете на 12-те общини в региона незабавно да предприемат действия за почистване на нерегламентираните локални сметища. Срокът за изпълнение е до края на месец март. Кметовете трябва да извършат проверка за нерегламентирани сметища или замърсявания с отпадъци, както на терените в общините,..

публикувано на 20.02.20 в 12:02

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.02.20 в 11:31
.

Евакуираха 400 души от хотел в Пампорово заради пожар

400 души са евакуирани снощи при пожар в хотел  „Камелия“ в Пампорово. Сигналът за горящия хотелски покрив е получен на телефон 112 минути след полунощ, съобщиха от смолянската полиция. Сградата е собственост  на варненско дружество.  Огънят е тръгнал от омаслената аспирация на ресторанта, разпорстарнил се е бързо и е е обхванал  покривната, от..

публикувано на 20.02.20 в 11:16