Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свидетели сме на първата широкомащабна антиислямистка акция в България

Вероятно арабистът Владимир Чуков също трудно би могъл да каже нещо повече за днешната акция на ДАНС просто, защото не принадлежи към тази организация. Ние го търсим обаче заради други негови качества и заради неговата експертиза.

Може би това е най-мащабната подобна акция, която влиза в мюсюлмански молитвени домове, в мюсюлмански училища. Да започнем с това какъв би бил отзвукът сред това население от тази акция според вас?

Отговорът на Владимир Чуков, както и цялото интервю с него може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитът ще помогне на РИК, но проблем има с техническите екипи

Председателите на 16 и 17 РИК за Пловди- град и Пловдив- област Калоян Сухоруков и Янко Радунчев очакват опитът от честите избори да осигури спокойна работа на изборната администрация за вота на 27 октомври. По думите и на двамата проблем отново ще са съставите на СИК. Те изтъкват недостатъчната компетенстност на членовете, въпреки повишеното..

публикувано на 09.09.24 в 10:20

22-годишният Емануел има нужда от помощ, за да проходи

22-годишен младеж от Пловдив има нужда от помощ. Емануел Мишев е претърпял тежка катастрофа през месец май и по чудо е оживял. В резултат на инцидента се е наложило да бъде ампутиран единият му крак. След множество операции момчето най-накрая започва рехабилитация и му предстои протезиране. Майката на 22-годишния Емануел Нина Мишева е..

публикувано на 09.09.24 в 10:05

Днес българите не могат да се съединят около лъжи

Точно днес честваме 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румели. Специален момент от историята ни, който ни дава повод да се замислим – къде сме днес и защо сме толкова разделени като общесво? В студиото на Радио Пловдив писателят и историк Йордан Велчев и известният художник Иван Тотев подчертаха, че големият въпрос..

публикувано на 06.09.24 в 10:51

Не можем да живеем добре, ако не работим за националния интерес

„Нито един от нас не може да живее добре и щастливо, ако не работим за общия национален интерес на България“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Петър Стоянов, президент на България в периода 1997 – 2002 г. Според него българите трябва да имат самочувствие и да се измъкнат от дребнавите ситуации, в които попадаме толкова често..

публикувано на 06.09.24 в 09:10

Енергията на ЕСК трябва да продължи с акцент върху децата

Точно на 5 септември пред 10 години започна тази пловдивската приказка - Европейска столица на културата, а д-р Марияна Чолакова е един от най- отдадените на каузата и премина през целия нелек път на кандидатстването и реализацията на проекта. Пловдив отбелязва 10 години от обявяването си за ЕСК Днес тя припомни хората, с чиято енергия се роди..

публикувано на 05.09.24 в 11:16