Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако някой си е въобразил, че на територията на Пазарджик може да има друга държава, е сгрешил

Правителството на Бойко Борисов освободи 24 от общо 28 -те областните управители в страната. За приоритетите, проблемите и реалните очакванията е разговорът на Искра Койчева с Трендафил Величков от АБВ - новият  губернатор на Пазарджик. 

Вие сте дългогодишен журналист, не казвам бивш, защото твърдят, че такова понятие няма. В съобщението на правителствената пресслужба пише още за вас, че сте бил телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания. Опитът ви досега обаче ще ви стигне ли да се справите с работа на толкова високо държавническо ниво, г-н Величков?

Трендафил Величков: Надявам се да ми бъде полезен. Ще си позволя да се съглася в вас, че няма бивши журналисти. Хубавото на нашата професия е, че цял живот сме търсили и търсим истината, така, че се надявам опита ми като журналист да бъде полезен за това – управлението на област Пазарджик. Това, което аз смятам да свърша заедно с помощта на всички кметове на общини, с представителите на държавните институции на територията на нашата област да бъде достатъчно близко до хората и да покажем, че след изборите можем да изпълним един от ангажиментите на нашата политическа партия, тъй като аз съм представител на АБВ – една от партиите, които има партньорски отношения с управляващата партия ГЕРБ, да покажем, че имаме воля да върнем държавността и държавата там, където й е мястото. Най-лесният начин това да се случи и най-директно, бих казал аз, е хората да усетят чрез властта, която държавата и хората, които народа избира виждат на място – това са кметовете, общинските съветници, общинските съвети, областната администрация естествено, държавните служби, така, че смятам, че тази част от моята биография ще бъде полезна и ще има някакъв позитив. Но аз дълги години съм се занимавал с политически мениджмънт и политически маркетинг, имам такава специализация и смятам, че това би било полезно на жителите на Пазарджик. Та, това е общо взето. Мисля, че няма лошо, когато журналист поема такъв висок държавен пост. Случва се навсякъде по целия свят. Виждам, че в България сега прохожда това явление – журналист в политиката. Дано да бъде за добро.

Р. П.: В което няма нищо лошо, разбира се. Питам ви обаче, защото не е тайна, че постовете на областните управители са политически назначения. Вие сте единственият областен от АБВ, г-н Величков. Партията ви ли искаше тази област или каква е причината?

Т. В.: Вижте, аз мога до говоря персонално за мене. Аз съм дълбоко свързан с Пазарджик, тъй като съм от там.

Р. П.: А иначе бяхте водач на листата на АБВ в Кърджали на парламентарните избори?

Т. В.: АБВ е една нова  формация, в която аз и моите колеги се опитахме на предишните парламентарни избори максимално да покрием цялата територия на държавата, да имаме навсякъде представители и на мене ми се падна задачата да бъдат водач на листата в район Кърджали...




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12