Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от кадрите на ДАНС са от масонските ложи

Методи Андреев

И новата седмица стартира с амбицията превантивните действия на държавата да бъдат в интерес на сигурността. 

Опасните язовири, неизвестните, свързани със собствеността, статута им на стопанисване и евентуалните пролетни наводнения  ще бъсат тема на правителствено заседание. Похвално е това  своевременно управленско усилие за стягане на редиците, така че  институциите да си свършат работата и дано сега акцията  бъде отиграна по-прецизно в сравнение с тази, от миналата седмица, също имаща за цел повече сигурност в държавата. Покрай решението на съда седмината задържани да останат в ареста с обоснованото предположение, че те са извършили престъпленията, за които са обвинени, зейнаха доста несъответствия между замисъла и реализацията му. Депутатът от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев – с покана за предстоящия разговор след мащабната акция на силовите структури у нас.

РП:  Може би е по-точно да кажа  предизвикания  разговор за сигурността. Откъде трябва да започне този разговор за радикалния ислям, г-н Андреев, от отсъстващите текстове в НК за него, от  реакцията на службите,  от необходимите законодателни промени?

Методи Анндреев:

Както винаги нашата държава е позакъсняла пред предизвикателствата, пред които се изправя в международен план спрямо геополитическото ни разположение. Безспорно една от най-сериозните заплахи това е радикалният ислям. Но ние за съжаление в България все още нямаме определение що е то радикален ислям. Нямаме и съответното законодателство, което да наказва тези деяния. В това отношение, ако ви прави впечатление даже проведената акция беше за насаждане на  фашизъм, античовешка идеология и т. н. Сега много е важно да се отбележи следното нещо – че, когато се правят такива специализирани акции, особено от служба като ДАНС, разбирайте нашето ФБР, времето за провеждане на самата операция трябва да бъде подбрано много прецизно, изключително прецизно, защото обикновено сериозните операции се провеждат във време, когато деянието, което трябва да бъде предотвратено, е набрало вече скорост, изразходван е целият ресурс на престъпната организация – финансов, технологичен, интелектуален, политически ако щете и точно преди да се реализира въпросното деяние се нанася ударът. Тогава цялостната клетка, цялостният замисъл пропада. Тук бяхме свидетели на едно изпреварващо, да го кажем, което лично аз смятам, че няма да доведе до този ефект, който може би е целен. Още повече, че всички станахме свидетели за несъразмерно голяма сила, изправена срещу едни хора, които нямат нещо, с което да се съпротивляват срещу тези десетки жандармеристи. И това ни караше народните представители да смятаме, че по-скоро това е някаква  пиар акция, която цели примерно отпускане на по-голям бюджет на службата или запазване на службата във вида, в който тя съществува, но това са неща, които тепърва ще ги обсъждаме. Ние обаче не трябва да забравяме, че радикалния ислям такъв какъвто го виждаме на хиляда километра южно от нас е опасно явление и ние сме на пътя на този радикален ислям.  И политиците трябва много скоро да направят това, което смятам, че е необходимо – да посочат политиците и консенсус да приемат външните опасности на нашата държава като член на  Европейския съюз и НАТО, те са две – радикалният ислям и режимът на Путин – не Русия, подчертавам, режимът на Путин. Така че тези две опасности са факт и колкото по-скоро се обединим около тези две опасности толкова по-добре и повече време ще имат нашите служби да разгърнат своите дейности, да насочат своите сили в тази посока за предотвратяване на нежелателни последици и влияние, което би заплашило нашето членство в ЕС, в НАТО, а би заплашило устоите на нашия си християнски свят, защото Ислямска държава заплашва западната цивилизация и устоите на християнския свят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27