Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тим Меткалф, продуцентът на Роби Уилямс, създаде дебютния сингъл на Alexa „Чувствам добре”

Тим Меткалф – продуцента на Роби Уилямс, стои зад първия сингъл на Петя Александрова – ALEXA. Двамата се запознават чрез свои общи приятели в Лос Анджелис, а идеята за парчето идва спонтанно по време на частно парти в Холивуд  Хилс, където Alexa и Тим Меткалф намират пиано и започват да импровизират. Така сред шумотевицата на лудото парти се ражда нова идея - първите строфи на “Чувствам добре”. 

Видеото е снимано на различни локации в стария град в Пловдив, защото както казва самата ALEXA: „Решихме да изберем място, което ще покаже хубава страна на България и това място е стария град в Пловдив”. 

“Чувствам добре” е втората песен, записана в изпълнение на Петя Александрова - Alexa.  Първата й е със заглавие „Part of me“  и е по музика и текст на самата Петя.  Записана е в Лос Анжелис.  Песента е съкровена изповед  и се излива буквално на един дъх. 

Коя е Петя Александрова – Alexa?Снимка

Като студентка в СУ „Св. Климент Охридски“ Alexa решава да замине за САЩ, за да учи в прословутата школа на Лий Страсбърг. След прослушване е приета и успешно завършва престижния колеж „The Lee Strasberg Theatre & Film Institute“ в Лос Анжелис, където са усъвършенствали таланта си звезди като Марлон Брандо, Мерлин Монро, Ал Пачино, Анджелина Джоли и мн.др. В школата на Страсбърг Петя се развива като артист, който пее, танцува и играе.

Тя израства като латино танцьорка, ходи по състезания и участия. Още като тийнейджър изпълнителката се изявява като бек вокалист на Стоян Роянов (Я-Я). Заедно с Я-Я, Петя пее на сцената на престижни музикални фестивали. Преди да отлети към Лос Анджелис, тя се появява в популярни комедийни предавания, реклами и в кино продукции.

Днес неин вокален педагог е Дейв Строуд – вокален инструктор на „Американ Айдъл“ и на звезди като Майкъл Джексън и Джъстин Тимбърлейк. Alexa посещава Калифорнийски Университет (UCLA), където се усъвършенства като композитор и текстописец. Познава лично Пинк, Джим Кери, Бен Стилър и др. артисти. Веднага щом приключи с представянето на песента в България, Петя заминава за САЩ, където живее последните четири години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25

Сборникът с разкази "Баба" събира респект и благодарност

На книжния пазар излезе сборникът с разкази "Баба". Той ще бъде представен  от Кремена Димитрова  в „Петното на Роршах“ на 30 април.  Книгата включва разказите на хора от най-различни сфери и професии на живота, които разказват за своите Баби. Незабравимите си истории  споделят писател, психолог, журналист, рекламист, режисьор и актьор. Сред..

публикувано на 25.04.24 в 08:01

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13