Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хулигани плашат брутално известен пловдивски адвокат

| обновено на 03.12.14 в 16:14

Срещу пловдивския адвокат Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите е извършен брутален хулигански акт, който Деков и колегите му приемат като недвусмислен опит за сплашване. По информация на Радио Пловдив колата на юриста е била разбита, а вътре е захвърлен обезглавен петел.

Организацията,  чийто председател е Димитър  Деков,  води няколко съдебни битки с компанията EVN срещу общите условия към клиентите й и се бори пред Европейската комисия за възможността за отпадане на такса "сградна инсталация”,  ако абонатът подаде заявление за пълен отказ от парно и топла вода. 

Сдружението е категорично, че това е опит да се въздейства превантивно върху юриста във връзка с дейността  им по заведени и получили ход дела в защита на интересите на потребителите. 

По случая вече тече досъдебно производство. От прокуратурата съобщиха, че работят по различни версии, включително такива, свързани с работата на Деков като адвокат. Засега обаче няма заподозрян извършител, нито пък престъплението може да се определи като хулиганство или сплашване, тъй като още не са ясни мотивите за него, обясни заместник-окръжният прокурор Атанас Илиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Дефиле Вино и гурме" в Стария град

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ се открива днес в Пловдив и ще продължи през уикенда. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече познават, са..

публикувано на 10.05.24 в 07:36

7 бременни жени се имунизираха срещу коклюш в РЗИ-Пловдив

7 бременни жени си  поставиха в РЗИ –Пловдив ваксина срещу коклюш в първия ден от въведените временни противоепидемични мерки заради епидемичното разпространение на инфекциозното заболяване.  Имунизацията срещу коклюш е еднократна, препоръчителна и безплатна и се извършва с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш, с намалено антигенно..

публикувано на 09.05.24 в 16:32

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата .  Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов.  Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове. Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май..

публикувано на 09.05.24 в 14:51

В "Трезора за идеи" сградата на БНБ е от библиотека и музей до обществена баня

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старото здание на БНБ. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на сградата, която е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. В конкурса „Трезор за идеи“..

публикувано на 09.05.24 в 13:16

Обявяват до дни обществената поръчка за кино "Космос"

До няколко дни обществената поръчка за ремонта на кино „Космос“ ще бъде обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки, каза заместник-кметът по култура Пламен Панов. Документацията вече е подадена в системата на агенцията и ако поръчката за ремонт и преустойство на сградата не бъде изтеглена за предварителна проверка, още в понеделник..

публикувано на 09.05.24 в 12:19