Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абсолвентите в Университета по хранителни технологии получиха дипломи

| обновено на 05.12.14 в 16:18

Випуск 2014 на Университета по хранителни технологии получи дипломите си на тържествена церемония. 739 абсолвенти завършват висше образование в квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.

Бакалаврите във Випуск 2014 са 457, а магистрите 282.13 са пълните отличници, информираха от УХТ. 

Бъдете здрави, със силен дух и самостоятелност на личността, освободени от догми и предразсъдъци. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате и не забравяйте, че знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава, каза в приветствието си ректорът проф. д. т. н. инж. Кольо Динков. 

Той връчи и дипломите на пълните отличници. Даниела Димитрова от специалност „Технология на виното и пивото“ поздрави колегите си с абсолвентско слово. Изявени студенти получиха награди от браншови организации в сферата на хранителната промишленост.

Университетът по хранителни технологии подготвя квалифицирани специалисти в сферата на хранителната наука, техниката, стопанското управление и туризма. Висок е коефициентът на завършващите наши студенти при професионалната им реализация, посочиха от висшето училище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това, което трябва да се случи, е община Пловдив да не губи средства по проекта - заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Той припомни, че до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския..

публикувано на 26.04.24 в 11:31

Оставиха в ареста трима, обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишната Атанаска Домусчиева от цалапица да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. Спрямо един от задържаните е..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51