Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Павлова: България може да загуби 380 млн. лв. по ОП „Регионално развитие“

| обновено на 09.12.14 в 07:42

25 са високо рисковите проекти по Оперативна програма „Регионално развитие”. Застрашените средства по тази програма са за 380 милиона лева. Това съобщи в Пловдив регионалният министър Лиляна Павлова при откриването на ХV-то заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма. Одитори проследяват направеното по спряната от Брюксел програма. Лиляна Павлова вече обяви, че утре е годишната среща по Оперативна програма „Регионално развитие”. Ако одитът е положителен, средствата по програмата ще бъдат изцяло отблокирани.

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г ще заседава в „Новотел Пловдив”. 

В него участват представители на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, членове на Комитетите за наблюдение и на представители на Управляващия орган на оперативната програма.

СнимкаПреди месец министър Павлова предупреди, че очаква големи загуби по "Регионално развитие". По думите й, всички големи инфраструктурни проекти са забавени по времето на кабинета „Орешарски“. Лиляна Павлова определи като най-добра новината, че страната ни е получила подкрепата на Европейската комисия, затова надеждата е, че 2015-та година няма да е нулева за европарите.

По-късно днес министър Лиляна Павлова ще подпише договор за строителството на язовир "Пловдивци" и на пречиствателната станция за питейни води към него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34