Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 11 декември

Снимка: БГНЕС

Задържането на капитана на „Локомотив” – Пловдив е водеща тема за в. Марица. „Арестуваха Мартин Камбуров” – гласи челното заглавие.  Белезниците щракнаха за голмайстора  на черно-белите  при мащабна полицейска операция срещу  „черното тото” в родния футбол.  Камбуров първо е бил  привикан уж само за разпит, но  след това е арестуван.  Същата съдба е последвала и бившите лидери на отбора от времето на  собственика Коко Динев  Александър Тунчев  и Кирил Котев,  които в момента са действащи капитани съответно на  ЦСКА  и Черно море. На мушката на разследващите  са бивши и настоящи  футболисти на  отборите  Локомотив Пловдив и Любимец. В кулоарите на  футболната ни централа се говори, че  акцията е продиктувана по сигнал на УЕФА, а човек на европейската организация  вече от седмица е в България.  Във футболните среди пък битува тезата, че  по времето на Коко Динев  „черно-белите”  са се издържали именно от  черно тото, коментира Марица.  В електронното си издание от късно снощи вестникът съобщава, че Александър Тунчев  вече е освободен от ареста, а  Мартин Камбуров и Кирил Котев вероятно също са пуснати. 
„300 панелки в „Тракия” са готови за саниране” – съобщава от първа страница регионалното издание Твоят ден.  Общината е получила писмо от министерството за регионално развитие да предостави сгради  за саниране  по програмата „Енергийна ефективност”.  Тъй като администрацията на район „Тракия”  първа е откликнала, е успяла да предостави целия сграден фонд на нейна територия.  Тази иновация на блоковете е  най-болната тема, понеже загубата на енергия за отопление е огромна, признава районният кмет  Костадин Димитров, който очаква  сега правителството бързо да реагира и да пристъпи към действие.  Всъщност обаче, все още не са известни  критериите,  по които ще  се дават парите за саниране, нито пък  е ясно и колко  от тях ще получи Пловдив, тъй като в останалите  пет района на града също спешно се изготвят  списъци с панелки за саниране,  коментира Твоят Ден. 
И някои теми от излизащия днес пловдивски седмичник „Акцент” -  След като всички се питат къде е дядо Борис, вестникът  ексклузивно разкрива какви ги върши палавият бивш игумен на Бачковския манастир. Той е в неизвестност, след като беше отстранен от манастира заради непристойно поведение и бе пратен от Светия синод на послушание в Рилската света обител.  Според „Акцент” дядо Борис подготвя пенсионирането си, а въпреки че е наказан, има право да получава епископската заплата, която е около 500 лева и освен това е напът да получи и инвалидна пенсия. Арестуваният заради проповядване на радикален ислям Ахмед Муса е неграмотен ром, който се опиянява от моментната си слава, твърди  в интервя за седмичника арабистът Али Шуган.  Според него Муса използва символите на „Ислямска държава”, без обаче да разбира смисъла на много от тях.  Експертът смята, че  ислямистът ще изживее силен шок, вследствие на което той ще отключи отново шизофренията си. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12