Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Като напускаме държавата си я разваляме още повече

На Коледа се случват чудеса. Ами ако чудесата са в нас, ако чудото е наша същност? 

 Необходими ли са тогава специалните дни, които ни правят различни, за да го има чудото? Преди десетина дни едно момиче на 21 години трябваше да направи избор, но така е изглеждало само отстрани.  За нея нещата са били еднозначни и прости. 

Спомняте ли си, онази приказка от детството за неудачника, на когото никак не му вървяло  и му се случвали разни неприятни неща. Един добронамерен и благороден човек  решил да му остави на тесния мост, по който той всеки ден минавал, торба със злато, за да я намери и да бъде щастлив. Точно този път обаче човекът решил да мине по моста със затворени очи, защото бил спокоен, че Бог му помага. Когато му разказали какво е пропуснал, той въздъхнал с облегчение: „О, щеше да ми тежи, а сега ми е леко” - казал чудакът...

Името  на момичето е Десислава Воденичарова – герой от една истинска приказка за чудесата във времена, различни от Коледите... Тя намери 300 лева във взет учебник от библиотеката на Американския университет в Благоевград  и.. ги върна. Чуйте  какво сподели тя  пред Радио Пловдив:


Още от категорията

Македонците съзнателно се изолират от България

  „От думите на Зоран Заев, че всички европейски държави били крайно недоволни и гневни, че  България не пуска Македония в ЕС, излиза, че ЕС ляга и става, закусва, обядва и вечеря първо с македонския проблем и с това, дали България ще пусне Македония в ЕС. Това не е вярно. Има някои страни, които имат някаква абсурдна мотивация да изразяват от..

публикувано на 24.06.21 в 11:00

Да съхраняваме тракийското наследство като цялост

"От доста време участвам в този най-висок  форум за траколожки изследвания, организиран от ТРАКАРТ и винаги в него се изнасят новости, което е най-прекрасното в организирането на подобен фестивал и в тях  проличават най-актуалните проблеми на тракологията".Това заяви доц. д-р Веселина Вачкова. По думите й, трябва да възприемаме науката..

публикувано на 24.06.21 в 10:16

350 електрически тротинетки тръгнаха в Пловдив

350 нови електрически тротинетки са вече на разположение на пловдивчани на различни локации-  част от които Централната зона, кварталите „Мараша“ „Кършияка“, зоната около ЖП гарата и всички университети. На страницата на Общината са  посочени позволените територии за паркиране и придвижване, както и правилата за ползване. Всички велоалеи в..

публикувано на 23.06.21 в 16:23
Столипиново живее на улицата

Столипиново с вяра в Бог и недоверие към ваксините

Хората в Столипиново са наплашени от ваксините срещу COVID-19, но една част, макар и по-малката, са склонни да се имунизират, ако бъдат убедени, че това е в полза на здравето им. Това показа анкета на Радио Пловдив на място след като служебното Министерство на здравеопазването лансира идеята си да разпространи чрез популярни сред ромите личности и..

обновено на 23.06.21 в 16:17

До 194 лв. пожизнена пенсия от частните фондове, засега

Тече последната седмица за прехвърляне на парите за втора пенсия от частен фонд в НОИ. Какви са възможностите за избор пред хората, които все още не са решили дали да получават и втора пенсия или да вземат само една като прехвърлят партидите си от универсален пенсионен фонд в Националния осигурителен институт?  Според  Даниела Петкова, член на УС на..

публикувано на 23.06.21 в 15:43