Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Попов изключи убийството на Татяна Стоянова да е свързано с работата й

| обновено на 13.01.15 в 16:21

Искам да ви уверя, че Татяна беше изключително професионално подготвен човек и изключвам като причина убийството да е 
свързано с нейната работа, каза на пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов. По думите му Стоянова е застреляна с 
повече от пет куршума. 

Татяна Стоянова беше обикновен общински служител с малко по-важни функции. Тя никога не е била решаващ фактор, а просто 
координираше дейността на всички звена и движеше комуникацията на Общината с медиите, посочи Попов. 

Попов добави, че не е бил толкова близък с нея, за да знае подробности от личния й живот. Не е споделяла нито с мен, нито с други колеги да е получавала някакви заплахи или да е имала някакви притеснения в подобна посока, каза още кметът на Пазарджик. 

Той отбеляза, че не приема случилото се като заплаха за себе си. Ако някой искаше с мен да се занимава, нямаше да бъда тук в 
днешния ден тук, каза Попов. С поведението си в годините като управленец не съм дал никакви поводи да ми се отправят заплахи, защото съм се опитвал добре да си върша работата. 
Така че никога, по никакъв повод, не съм получавал някакви заплахи, заяви кметът на Пазарджик. По отношение на сделките в общината всичко е наред, увери Попов. Като община ние нямаме някакви големи обществени поръчки, нито големи икономически интереси, допълни той.

Силно се надявам и имам уверението на разследващите, че ще направят всичко възможно да разкрият кой и защо е извършил това, добави Тодор Попов.

Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна снощи около 18.30 ч. пред дома си.

Бруталността на престъплението потресе гражданите на Пазарджик. Заедно със съчувствието, част от коментарите им изразяват недоумение от високия стандарт, който е поддържала младата жена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестът на Георги Георгиев е незаконен

Административният съд в Стара Загора отмени като незаконосъобразна заповедта за задържане на Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора Михайлова, съобщи адвокатът му Валентин Димитров. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране. Делото, по което е решението, е образувано по жалба на задържания, в която той е поискал да..

публикувано на 05.06.24 в 21:26

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излязоха на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното..

обновено на 05.06.24 в 13:42

Протест на животновъди блокира Подбалканския път до Калофер

Близо 200 животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Пътната артерия ще остане затворена за час, а екипи на полицията пренасочват движението през града. Причината за протестите е ограничения достъп до планинските пасища.  След като вчера животновъдите от района на Карлово и Калофер..

публикувано на 05.06.24 в 13:38

Президентът откри "Хемус", износът на отбранителни продукти бележи 30% ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с..

обновено на 05.06.24 в 12:15