Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Димитър Стоянов е застрелян с ловна пушка 12 калибър

| обновено на 15.01.15 в 17:06

Окръжна прокуратура - Пловдив образува досъдебно производство за убийството на Димитър Стоянов, който бе застрелян снощи  пред дома си  в хотел до  парк "Лаута".  Заради продължаващото следствие и събиране на данни  разследващите отказаха всякаква информация.

Към момента е ясно, че Димитър Стоянов е прострелян с гладкоценна ловна пушка 12-ти калибър от съвсем близко разстояние. Това каза на брифинг главният секретар на МВР Светлозар Лазаров относно снощното убийство на пловдивския бизнесмен и спец по бойни изкуства Митко Лудия. 

Лазаров подчерта, че жертвата е бил вече известен на органите на МВР. На въпрос дали Жоро Главата е убиецът, той каза че няма такива данни. Стоянов е свързан с различна престъпна дейност през годините, така че имаме поводи и причини, които трябва да изследваме, заяви Лазаров. 

Припомням, че след убийството до парк "Лаута" беше открито опожарена кола „Ауди”,  която е била използвана от убиеца, за да пристигне  до  мястото на стрелбата.  Сигналът за стрелбата е подаден на тел. 112 около 19.35 часа, а за подпалената кола – само 6 минути по-късно. Известният състезател по бойни спортове почина  от раните си в линейката на път за болницата.  

Криминалистите  издирват улики и разпитват  множество очевидци,  които са станали свидетели на стрелбата.  По непотвърдени данни, 38-годишният бивш шампион е прострелян най-малко два пъти с едрокалибрени куршуми, а убиецът е имал поне един съучастник.  Освен това  се смята, че убийцте са използвали втори автомобил за да се измъкнат,  който обаче е бил забелязан.  

Димитър Стоянов  бе женен за манекенката Роси Черногорова, с която имат две малки деца – син и дъщеря на по 4 и 6 години.  След напускането  на активния спорт,  ММА боецът  се захваща с бизнес – притежава заложна къща, но  също  така се твърди, че се занимавал  и с лихварство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин, с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28