Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стратегията за БДЖ ще е готова до месец, засега влакове няма да се спират

Неочаквано транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че министерството на финансите ще отпусне на БДЖ орязаните 40 милиона лева, и компанията няма да спира повече влакове и ще ревизира решението за спрените вече 38 влака. 

Припомням, че заради намалената с 40 милиона лева държавна субсидия, БДЖ спря 38 пътнически композиции. От 1-ви февруари от компанията планираха да бъдат спрени още 90 влака. Срещу тези решения обаче се обявиха много от пътуващите по спрените линии, които ще загубят възможността да ползват услугата. 

Днешното решение, което предстои да бъде разписано от МС в сряда, е добра новина за хората, но не е ли  вид отстъпление от взетите мерки за стабилизация на БДЖ? С отговора на този и на още въпроси, свързани със съдбата на БДЖ започва разговора на Емил Костов с Гроздан Караджов, депутат от РБ и председател на парламентарната комисия по транспорт.

Чуйте интервюто в звуковия файл.


Още от категорията

Политиката няма място в търговските взаимоотношения

В това е убеден бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който в програма "Ден след ден" коментира скандала със  земеделските бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов и изнесената информация пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов.  Според него това, което се вижда и казва, едва ли е цялата истина, но е..

публикувано на 14.05.21 в 17:17

Смяната на модела минава през смяната на хора

“Проблемът е, че ситуацията с лошото състояние на полицията и високото ниво на престъпност прогресира и в други сфери на държавното управление по време на управлението на Борисов” това заяви в интервю за Радио Пловдив Методи Андреев, бивш депутат от 38-мо и 43-то НС. Според бившия депутат от парламентарните групи на ГЕРБ и СДС “ Целта е да се..

публикувано на 14.05.21 в 17:09

Трябва да свикваме, че ГЕРБ са просто една от многото партии

Трябва вече да свикваме, че ГЕРБ са просто една партия, а и на тях ще им e доста болезнено да свикнат с това, предавайки на живо брифинги, след като вече не са на власт.  Това  заяви  в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив  политическият анализатор и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев, коментирайки първите рокади в..

публикувано на 14.05.21 в 15:18

Пловдив отново инвестира 300 000 лв. в модернизация на училища

Община Пловдив отпуска за девета поредна година 300 000 лв. за модернизация на общинските училища .  Средствата са предвидени в Общинска образователна програма 2020-2022. Училищата могат да кандидатстват с проекти, чрез които да се закупи специализирано оборудване за класните стаи, за създаването на иновативни образователни практики, за..

публикувано на 14.05.21 в 12:28

"Рестартирай Европа": Дронове помагат на хората в пандемия

СOVID-19 успя да приземи, макар и временно, авиацията, но не и дроновете. Те могат да се използват за локализирането на повреди по електрическата мрежа, за следене на трафика, в земеделието, за правене на снимки от въздуха, за куриерски услуги, а не на последно място – за военни цели. В новата си програма Хоризонт Европа, Европейският съюз..

публикувано на 14.05.21 в 11:34