Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Тъп-Дъб” представя ПУЛС в Културния център на Радио Пловдив

Арт-групата „Тъп-Дъб” ще представи пърформанса ПУЛС в Културния център на Радио Пловдив на 22 януари от 18.30 часа. 

ПУЛС е съчетание между визуалното и музикалното изкуство. Според участниците в арт- групата интимната реалност на твореца и огледало и прозорец към този процес.

"Изкарваме звукът, до който само и единствено творецът се докосва. Това е звукът, който се възпроизвежда в работния процес при създаването на една творба. Допирът на молива, рисуването с четката, играта с шпатулата върху работната плоскост, звукът на хартията, извайването с длетото, шилото и чука. Когато всички тези звуци се обединят, се създава мелодията на изкуството" - споделя Диляна Димитрова от артгрупата "Тъп-Дъб".


Ето и участниците в пърформанса ПУЛС:

Боян Аврамов - музикално оформление

Деляна Димитрова- колаж

Таньо Павлов - живопис

Цветелина Ангелова- скулптура

Осман Юсеинов - живопис

Иван Иванов – скулптура

Борис Ковачев - фотографии


Още от категорията

Уляна Ненова - Тодоро показва "Спомени от вечността" в Радио Пловдив

Художничката Уляна Ненова открива изложба в Културен център на Радио Пловдив на 19 януари. Тя е озаглавена „Спомени от вечноста” и с нея авторката ни напомня за отдавна забравени, скрити в сърцата ни спомени от детството. Уляна Ненова-Тодоро е завършила Националната Художествена Академия в София. Нейният творчески път се преплита с..

обновено на 19.01.21 в 07:20

Весела Коледа и щастлива Нова година от Радио Пловдив

Радио Пловдив желае на всичките си слушатели, читатели и приятели Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2021-а година! Бъдете здрави, щастливи, ведри и изпълнени с радост!  Светли и уютни празници!

публикувано на 22.12.20 в 14:39

Бетовен звучи в "Тримонтиада 2020" от Залцбург, Цюрих и Пловдив

Любителите на класическата музика отново ще могат да се насладят на Международния фестивал за класическа музика „Тримонтиада“.  Два юбилейни концерта, посветени на 250- годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен, са подготвили организаторите на фестивала.   Слушателите на БНР - Радио Пловдив могат да станат част от събитието онлайн на 26 и..

публикувано на 18.11.20 в 15:13

Премиера на втората част на книгата "Великите европейци" в Радио Пловдив

Дългоочакваната втора част на книгата „Великите европейци“ ще бъде представена на 29 октомври, четвъртък, от 18 часа, в Първо студио на Радио Пловдив. Премиерата е част от културните събития, свързани с 65-годишнината на Радио Пловдив, и част от програмата „Пловдив чете“.  Втората книга „Великите европейци“, издадена от..

обновено на 29.10.20 в 06:50

Йордан Йорданов с поетично-музикален спектакъл в Радио Пловдив

Тази неделя, от 11.00 часа, в Първо студио на Радио Пловдив, ще бъде представен поетично-музикалният спектакъл „Ролята на музиката и изкуствата в образованието, и културния живот“. Събитието е свързано с книгата „Обща теория на образованието – системи и модули”, на писателя и общественик  Йордан Р. Йорданов. Книгата е изготвена като учебник, в..

обновено на 28.10.20 в 18:53