Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Никифоров представя книгата си "17 крачки към безсмъртието" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "17 крачки към безсмъртието" на колегата от Радио Пловдив и спортен журналист Диян Никифоров ще бъде представена на 27 януари /вторник/ от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

Книгата е посветена на националния ни отбор по футбол в периода 1992 - 1994 година. Това интересно четиво е за хората, свързани с най-големия български успех на световното първенство в САЩ през 1994, както и с юбилеите на БНР и Радио Пловдив  - 80 и 60 години. 

Нося книгата 20 години в сърцето си. От 4-5 години работя сериозно по нея. Исках да покажа важните неща в българския национален отбор в най-успешния период 1992-1994 година и то разказани от името на главните действащи лица. Безкрайно съм им благодарен, защото те разкриха пред мен мислите и преживяванията си именно в този период, споделя Диян Никифоров.

СнимкаМиналата година Диан Никифоров рестартира спомените за незабравимото американско лято с книгата си "Героите от САЩ", а сега проследява седемнадесет крачки на героите към безсмъртието и акцентира върху най-важните събития от най-успешния период в нашия футбол, оказали влияние върху националния отбор. Така, както са се случвали в действителност, без напудряне и грим, разказани от участниците в тях.

Действието в книгата върви стъпка по стъпка от квалификациите, стартирали на 14 май 1992 срещу Финландия в Хелзинки и завършили на 17 ноември 1993 с чудото на „Парк де Пренс“ в Париж, до мача за третото място на 16 юли 1994 година с Швеция в Лос Анджелис. 

В "17 крачки към безсмъртието" ще намерите интервюта, спомени и непоказвани снимки на Димитър Пенев, Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Ивайло Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Ларгов, Валентин Михов, Христо Данов, проф. Георги Стефанов, Христо Йосифов, Томас Лафчис, Нейчо Нейчев, Емил Дачев, президента Желю Желев, генерал Димитър Владимиров, Калин Катев, Радослав Янкулов, Чавдар Каришев, генерал Васил Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С концерт на Борислав Ясенов започва 14 сезон на "Камерна сцена Пловдив"

14-ят сезон на "Камерна Сцена Пловдив" е посветен на съвременните тенденции, мултикултурните колаборации и провокации, съобщават организаторите на събитието, като поясняват, че  фокусът в този сезон е върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена. След изключително успешния тринадесети..

обновено на 25.04.24 в 06:11

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария,..

обновено на 18.04.24 в 09:12

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14