Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват изграждането на 48 км. велоалеи по големия транспортен проект

| обновено на 28.01.15 в 10:21

Символична първа копка за изграждане на 48 км. велоалеи в Пловдив  ще направят  на бул. „Освобождение” в  район „Тракия” заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът Иван Тотев.  Алеите за велосипедисти за около 14 милиона лева са част от големия транспортен проект, финансиран по ОП „Регионално развитие”.

Строителството предвижда изграждане на 37 км. изцяло нови велоалеи и рехабилитация на вече съществуващите 11 км. Предвижда се преустройство на прилежащата инфраструктура  от бордюри и тротоари, вертикална и хоризонтална маркировка, изграждане на 690 велостоянки. Срокът за изпълнение на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив” е 230 дни. 

До края на октомври ще приключат всички основни дейности по транспортния проект на Пловдив за общо 45 милиона лева, увериха в края на миналата година от общината. Краят на 2015-а е и срокът, в който са валидни условия на европрограмата, по която се изпълнява мащабният проект, включващ още електронно таксуване в обществения транспорт, създаване на Център за управление на трафика в града и на 42 „интелигентни кръстовища”, както и на 8 специални пешеходни пътеки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Деветима са глобени с 450 лева за хвърляне на боклуци на Малката главна

Глоби в размер 450 лева наложи само за час екип на общинското предприятие „Чистота“ в Пловдив. Деветима граждани са санкционирани заради нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.  При проверка на ул. "Райко Даскалов" ( Малката Главна ) те са хванати да изхвърлят хранителни остатъци, кашони и други отпадъци в контейнерите за смесен битов..

публикувано на 10.07.24 в 15:23

След гонка по Подбалканския път са задържани 18 мигранти

Бус с мигранти е спрян от полицията край карловското село Васил Левски. В района на бензиностанция на Подбалканския път полицейски патрул подал сигнал за спиране на товарен бус. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, след което форсирал с газ, за да избегне проверката. Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата..

публикувано на 10.07.24 в 13:03

Полицаи спряха нощен купон в Столипиново, трима в ареста

3-ма души от пловдивския квартал „Столипиново“ са задържани след конфликт с полицейски служители заради нарушаване на тишината в района през нощта. Минути след полунощ след получен сигнал бил насочен полицейски екип за нарушаване на нащната тишина на ул. „Сокол“. На адреса двамата униформените установили, че със силна музика се озвучава..

публикувано на 10.07.24 в 12:51

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Двама пловдивски лекари са арестувани за 72 часа за източване на Здравната каса. Районната прокуратура в Пловдив им повдигна обвинение за документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Касата.  Т ова е станало чрез съставяне на електронни документи с невярно съдържание – месечни отчети за извършена лекарска работа,..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21