Настоявайте за най-високо качество на енергийното обследване

Драгомир Цанев -заместник-директор на "ЕнЕфект"  разяснява как ще се пести енергия със санирането на цял блок, или  защо и разчетите на топлотехниците ще помагат за разширяване на програмата?

Центърът вече 23 години разработва  общински и регионални програми за енергийна ефективност.

"Нашият апел е да се завишат критериите за енергийна ефективност", каза още Драгомир Цанев. Той препоръчва собствениците да следят коректно за изпълнението на енергийните одити на сградите. 

"Способни сме с тази програма да намалим енергийното потребление  десет пъти", отчитат от Центъра. От там призовават собствениците да не се съгласяват с най-ниската възможна цена.

Още от категорията

"Българката Коледа" помага на малкия Теодор да проговори

Теодор е на шест и половина, с детски аутизъм. Вече говори и забелязва мама, татко, и по-големия си брат. Бавно излиза от неговия свят, ходи на детска градина и посещава занимания при логопед и психолог. За тях помага Българската Коледа. Майка му, Мина Здравкова, сподели за инициативата.   "Тя е глътка въздух, помага за няколко месеца за..

публикувано на 12.12.19 в 12:21

Кризите създават имунитет за държавите

С развитието на интернет няма нито едно мнение, което да е 100% или 50 - 60% сиурно в целия свят за това, дали идва нова икономическа криза. На всяка тези има опоненти и всички мнения имат своите последователи и вярващи.  Гугъл, които са мастодонтът в интернет в света, казват, че 75% от информацията, която  четем в сайтовете, е грешна или..

публикувано на 12.12.19 в 10:28

Слаб интерес в „Столипиново“ по програмата за чистия въздух

„ 267 са декларациите, подадени от пловдивчани за климатици, 240 предпочитат печките с пелети, 70 искат да бъдат газифицирани, а 22 домакинства щелаята да се отопляват с парно. Общо подадените декларации от април до ноември са около 600 “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив Василка Чопкова от общинската дирекция „Екология и управление на..

публикувано на 11.12.19 в 16:51

Цацаров да се разрови в Пловдив, ужасяващи са нещата

С конституционно мнозинство Народното събрание избра Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. В интервю за Радио Пловдив пловдивският депутат от Обединени патриоти и бивш кмет Славчо Атанасов заяви, че познава Цацаров повече от 15 години. Беше изключително добър председател на Окръжния съд в Пловдив. Съдът имаше най- добрите резултати в цяла..

обновено на 11.12.19 в 16:03

Не изпълняваме препоръките на Венецианската комисия

Главният прокурор Сотир Цацаров вече е председател на Антикорупционната комисия. И въпреки че името на новия обвинител номер 1 на държавата е ясен от няколко седмици, темата продължава да е в политическия дневен ред на страната заради препоръките на Венецианската комисия за промени, свързани с правомощията му у нас. По темата – интервю на..

публикувано на 11.12.19 в 15:52