Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширяват плувен комплекс "Младост" в Пловдив

| обновено на 09.02.15 в 14:37
Снимка: Снимка: в. "Марица"

Община Пловдив стартира проект за разширяване на плувен комплекс „Младост”. Инвестицията е за около 3 милиона и 500 хиляди лева. През следващите две години ще бъде изградена изцяло нова сграда с 50 метров басейн. 

Предвижда се и покриване на външния басейн, който е идеално място за занятия на малките деца, заяви пловдивският кмет Иван Тотев. Той уточни, че разширяването на базата се налага, тъй като капацитета на басейна е запълнен изцяло. 

За времето, през което Община Пловдив стопанисва спортното съоръжение, приходите са се увеличили драстично и месечно се отчитат по около 15 000 лева. 

Искаме да направим комплекс, който да може да се използва за републикански състезания и да удовлетворява нуждите на пловдивчани, коментира Иван Тотев. Очаква се до 2016 година да се изготви проект за изграждане на новата сграда и басейна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11

В Смолянско арестуваха трима, шофирали пияни и дрогирани

19-годишен младеж от село Старцево в община Златоград е заловен да шофира с рекордно количество алкохол в кръвта. Управляваният от него лек автомобил „Форд“ е спрян за полицейска проверка в нощта на събота срещу неделя близо до Старцево. При направения тест за алкохол дрегерът отчел 2.06 промила. Младежът отказал да даде кръвна проба. На..

публикувано на 15.07.24 в 15:10