Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия произвежда пропагандни филми срещу България, за да я изкарат роб на Европа

журналиста Иво Инджев

По темата Украйна – журналиста Иво Инджев.

Преговорите в Минск. Как бихте определили изхода от тях. Коментарите са от победа до Путин, крехка надежда за мир, безсилие на Запада...

Рейтингът на Путин в момента много прилича на рейтинга на Хитлер, след анексията на чешките судети, които той си присъединява със силата на правата на могъщ съсед с обяснението, че притесняват с нещо германското малцинство. Не се притеснявам от тази шовинистична вълна в Русия и не смятам, че заслужава уважение, а още по-малко завист в страни, където има демокрация и опозиция и хората получават алтернативна информация, а не ги залива онази пропагандна вълна, с която Путин дави населението на своята държава. За съжаление показателни са данните за жертвите и ранените, които не ни  приличат на резултат от мирно споразумение. Ако имаше дух на братско разбирателство едва ли  тези военни действия щяха да продължат по този начин. А това е лош предвестник за това, което може да се случи нататък. Вероятно , по пропагандни  причини, се коментира сега, че Путин бил победител. Тези, които очакваха Путин да направи някакви стъпки, сега го  обявяват за победител, за това, че не ги е направил. .

Очевидно е обаче, че на Путин не могат да му отнемат Крим. Особено в ситуация на шовинистичен подем в Русия. Той няма друга карта, освен да се хареса повече на сънародниците си, за да се задържи начело на Русия. Украинците с нищо не са по-малко патриоти от афганистанците и няма да се откажат от своите права. Моите опасения са, че това ми напомня на мирните споразумения за Близкия Изток, които коментираме толкова години. .  Нанесена е огромна рана на двете държави, и тя  няма да бъде решена лесно, не виждам и оптимизъм от страна на западните държави.......Западът никога не е действал така единно, както може да действа  Русия.  Не зная дали Путин иска война, но той си дава сметка, че не може да воюва с целия свят. Тази параноя, която се наблюдава е с пропагандна цел за обяснение на задънената улица, в която се намира руската икономика. Тя е по-малка в момента от някои отделно взети американски корпорации като „Гугъл” или  „Кока-кола”.

Цялото интервю на Михаил Миховски с Иво Инджев можете да чуете в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари Веселин Станчев и Найден Пъджев, арестувани за документна измама с фиктивни процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.   Разследването е започнало след сигнал от пациентка, която видяла в медицинското си досие, че има рехабилитационни процедури, които..

обновено на 11.07.24 в 13:35

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово, Калояново,  Куклен и Кричим.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се проведе протест, с който  граждани поискаха оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49