Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цар Киро остава в ареста

| обновено на 20.02.15 в 13:32

Кирил Рашков остава в ареста - реши пловдивският окръжен съд. Цар Киро бе подал жалба да се промени мярката му от "задържане под стража" в по-лека "домашен арест", заради влошено здравословно състояние. 

Магистратите обаче прецениха, че има вероятност той да се укрие, като избяга в чужбина или да извърши друго престъпление и го оставиха зад решетките.

Самият Цар Киро не се яви пред съда, като е подал молба, че не може да присъства на заседанието поради лошо здравословно състояние. Именно разклатеното здраве на Рашков е причина той да иска да бъде пуснат от ареста – съобщиха адвокатите му.

В залата присъства само съпругата на Кирил Рашков-Костадинка, която обясни, че той е много болен и възрастен и се страхува да не се случи цитирам : " нещо лошо с него в ареста".

СнимкаЗащитата поиска от съда и да се направи съдебно-медицинска експертиза, с която да се докаже влошеното състояние на Рашков от диабета. Тази неделя в ареста е пристигнала линейка, заради проблем на Рашков, който имал кръвна захар 18 единици, каза в защитата си адвокат Росица Драгинова. Съдът отхвърли искането за подобна експертиза.

Почти 7 месеца Цар Киро е в следствения арест, след като през юли миналата година бе задържан при зрелищна акция на ДАНС пред собствения си хотел. 

Оттогава той е разследван за контрабанда на половин килограм от забранения за търговия живак. Забраненото вещество бе открито в колата на сина му. Има обвинения за производство на наркотици в дома му, както и за това, че в Пловдив е държал археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – бронзови и сребърни монети.

Обвиненията са по три члена от Наказателния кодекс, две от които са тежки и носят наказание до 15 години затвор.

Ако Специализираната прокуратура не внесе конкретни доказателства, то на 10 март изтича времето, в което Кирил Рашков може да остане в следствения арест и той може да бъде пуснат на свобода.

Обжалването на решението от днес на ПОС е насрочено за 26 февруари пред Пловдивския апелативен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Лекуват в Пловдив турското семейство от катастрофата

С различни наранявания  са членовете на четиричленното турско семейство, което катастрофира  на 139 км. в пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Състоянието на едно от двете деца е по-сериозно, понеже то  е с фрактура на подбедрицата. Другите са с наранявания по главата, гръдния кош, таза и коремни травми...

обновено на 07.08.24 в 18:05

Засякоха БМВ да лети с 210 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

На пътя Пловдив – Пазарджик лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч, със 120 км над ограничението, съобщиха от пазарджишката полиция. Предвидената глоба е в размер на 1200 лв., а ако е повторна, санкцията ще бъде двойна, т. е. 2400 лв. В рамките само на едно денонощие с помощта на технически средства в Пазарджишка област са засечени..

публикувано на 07.08.24 в 16:01

Проф. Янчева поиска кметовете да обезопасят депата срещу пожари

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева изпрати писмо до всички кметове на общини с искане за затягане на противопожарните мерки в депата за твърди битови отпадъци и за действия по разчистване на незаконните сметища. „След пожара в депото в Цалапица е необходимо да се обърне специално внимание при експлоатацията на депата в Пловдив,..

публикувано на 07.08.24 в 15:47

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа,..

обновено на 07.08.24 в 14:58

Небрежност причини два пожара

Пожар, причинен от небрежност, унищожи покрив на необитаема жилищна постройка и навес със складиран дървен материал в Съединение. Пламъците са  засегнали частично и покрив на съседна двуетажна къща.  Огънят е тръгнал от съседен двор, където мъж е запалил сухи треви. Инцидентът е станал около 19 часа снощи. Часове по-рано детска игра с огън..

обновено на 07.08.24 в 14:51