Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Управляващите искат Летище Пловдив да работи като плод-зеленчук

Има опасност от затваряне на Летище „Пловдив” заради политиката на правителството и на предходния служебен кабинет, твърди пловдивският депутат от БСП Георги Търновалийски. По негова информация от месеци са спрени плащанията за нетърговски дейности, с които държавата подпомага аеропорта, който е с международен лиценз и е резервен на Софийския. 

154 служители от есента имат проблеми с получаването на възнагражденията си, заради спрените държавни дотации. Депутатът от левицата ще внесе питане до транспортния министър за намеренията на правителството относно пловдивското летище. Според народния представител има планове то да спре да работи денонощно и да е отворено само от 6 до 22 ч. Ако летището заработи като плод-зеленчук, то ще затвори, прогнозира Георги Търновалийски. 

Според него е явно, че идеята е да се смени управата на аеропорта, въпреки че приходите за 2014 г. са с 65% по-високи в сравнение с предходната година. В цяла Европа малките летища се дотират от държавата, за да се осъществяват на тях нискотарифни полети и да функционират като резервни, обясни Търновалийски. Той изрази недоумение, защо в програмата на правителството е заложено развиване на летището в Стара Загора, което не е в добро състояние и на него се провеждат единствено изложения на селскостопанска техника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на протучтия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира до площадката с шадравана на ул. „Божидар Здравков“. С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици и..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

ДПС без Делян Пеевски искат местни организации

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян, Младежката им организация и ръководството на Движението в община "Марица". Тази сутрин ПГ на ДПС изключи 17-те депутати, участвали в срещата с Ахмед Доган в резиденцията му в "Росенец", а двама други я напуснаха доброволно. Така партията..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития

В Пловдив е задържан 29-годишен мъж, който извършил измама с ваучери за културно събитие на стойност общо над 4000 лева. Търговско дружество за продажба на билети за културни събития по електронен път подало жалба в Икономическа полиция, че била засечена смущаваща онлайн заявка за 82 ваучера за музикален концерт. Полицейските експерти..

публикувано на 11.07.24 в 11:11