Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младеж е с опасност за живота след трудова злополука край Мадан

| обновено на 24.02.15 в 11:57

21-годишен мъж от маданското село Букова поляна е в кома след тежък инцидент в цеха за пелети в село Буково, собственост на бащата на бившия министър на икономиката Делян Добрев. 

Раненият мъж от село Букова поляна е транспортиран в болницата в Смолян с опасност за живота. Настанен е в интензивното отделение на болницата, с тежък мозъчен оток, има разкъсване на две места на ръката и голяма контузна рана на крака. 

При първоначалния оглед на специалистите от Инспекция по труда в Смолян машината, която представлява бункер за дървесен чипс не е била обезопасена за работа. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Още от категорията

Асеновград остава без вода в сряда заради ремонт

Авариен ремонт и изместване на магистрален водопровод оставя част от Асеновград без вода в сряда. На сухо ще бъдат няколко квартала, западно от река Чая и живущите в района на авто и жп-гарата, както и около Градския стадион. Ремонтните дейности обхващат 70-метров водопровод в участъка между улица "Атанас Свещаров" и бул."Васил Левски" в центъра на..

публикувано на 20.01.20 в 14:52

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.01.20 в 14:37

Ако има нарушения в дома за хора с деменция, ще има и уволнения

В общината не е получен нито един сигнал за нарушения в Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция "Св. Георги". В момента се прави проверка, за да се установи действително ли е имало насилие над възрастни хора там и кой е извършителят. Ако нарушенията се докажат, този социален работник, както и директорът на Центъра ще бъдат уволнени...

обновено на 20.01.20 в 14:36

Грипът настъпва към Пловдив, засега ваканция няма

Предепидемична е обстановката в Пловдив, регистрирано е завишаване на пациентите с остри респираторни болести, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, началник отдел „Противоепидемичен контрол“.  Данните от изминалата седмица показват, че средно за страната респираторно болни са 132.67 на 10 000 души, в Пловдив заболеваемостта е 113.52 на 10..

публикувано на 20.01.20 в 14:22

Разбиха група за сводничество и проституция, трима на съд

Специализираната прокуратура изпраща на съд трима души  за участие в група за трафик на жени за проституция. Групата е действала на територията на Пловдив и Хасковска област.  Обвинените са задържани на 10 и 11 януари в Свиленград при  съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и служители на сектор БОП – Пловдив,..

публикувано на 20.01.20 в 13:52