Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест години затвор за шофьора, прегазил малкия Паоло в Стара Загора

| обновено на 05.03.15 в 17:00


Апелативният съд в Пловдив увеличи на 6 години затвор присъдата на Георги Сапунджиев,  който  на  втори юни миналата година прегази на пешеходна пътека в Стара Загора малкия Паоло. Магистратите му наложиха и забрана 8 години да шофира автомобил, плюс поемане на 13 800 лева разноски по делата. 


Възходящата инстанция отмени решението на Старозагорския окръжен съд, който определи наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода.  Апелативният съд  реши, че Сапунджиев е прегазил детето на пешеходна пътека в пешеходна зона, където движението на автомобили е забранено. Мъжът е от  този град и прекрасно познава обстановката в района, въпреки което е блъснал момченцето и не е направил нищо за да спре, обясниха в мотивите си висшите магистрати.  

Затова те увеличиха наказанието на Георги Сапунджиев на 9 години, с една по-малко от максималното,  които обаче се редуцират с една трета заради признаването на вината и първоначално съкратеното съдебно производство,  каквото е законовото изискване,  обясни председателят на  състава Иван Ранчев.  


И тази придсъда е неокончателна, но засега страните не са решили дали ще я обжалват.  Майката на Паоло – Красимира Иванова  заяви, че е удовлетворена от  решението и го намира за справедливо. Бащата обаче сподели, че може и да обжалват, а самият Георги Сапунджиев и защитникът му напуснаха залата без да кажат нищо.  


В подкрепа на родителите  бяха дошли трийсетина души от Стара Загора, София, Банкя и Пловдив, които шумно аплодираха  увеличената присъда.  Пред Пловдивския апелативен  съд  Сапунджиев искаше намаляване на наказанието си като неоправдано високо, изтъквайки, че държавното обвинение в Стара Загора не е протестирало  първоначалната присъда.  Неочаквано обаче  днес апелативният прокурор се присъедини към искането на частните обвинители – родителите – и също призова съдът да завиши наказанието на  Георги Сапунджиев. 


Апелативните магистрати разпоредиха  почти удвоената присъда да се изтърпи в първоначален облекчен режим в затворническо общежитие от открит тип. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ентусиазирани пловдивчани извървяха Похода на Свободата

Десетки пловдивчани се включиха в десетото юбилейно издание Похода на свободата - най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора.  Събитието се провежда днес с дрес код черно в големите градове у нас под формата на мирно шествие и има за цел да информира обществото за това как да разпознава и докладва потенциални ситуации и жертви на..

публикувано на 19.10.24 в 15:54

Пореден протест от Цалапица пред прокуратурата

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица отново излизат на протест пред прокуратурата в Пловдив в 17 часа.  Той е  под надслов „Справедливост за Митко“. Роднини и съмишленици настояват Окръжна прокуратура Пловдив да повдигне нови  обвинения, вече за съучастие,  на близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Заседание по тяхното дело е..

обновено на 19.10.24 в 13:38

Освободиха пътя Пазарджик - Велинград, където изгоря пълен микробус

Възстановено и в двете посоки е движението по пътя  Пазарджик – Велинград, където тази сутрин пълен с пътници микробус се запали в движение. Опасният инцидент е възникнал малко след железопътния прелез по посока към Велинград.  Хората в буса са успели да излязат от него и са невредими.  Веднага е пристигнала пожарна кола, която е загасила пламъците,..

публикувано на 19.10.24 в 13:37

Пълен с хора микробус се запали в движение

Микробус се запали в движение и изгоря на пътя Пазарджик – Велинград. Опасният инцидент е възникнал малко след железопътния прелез по посока към Велинград.  Бусът, натоварен с пътници, се е самозапалил по време на пътуването. Хората в него са успели да изязат от него и са невредими.  Веднага е пристигнала пожарна кола, която е загасила пламъците,..

обновено на 19.10.24 в 11:57

"Дни на кариерата" събира млади специалисти в Панаира

Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2024,след София  днес от 10 до 16 часа гостуват в Международния пловдивски панаир.  Организаторите призовават младите хора да разберат кои компании търсят специалисти с тяхната компетентност.  „Направи следващата стъпка в кариерата си днес!“, пишат от „Джоб Тайгър“. Те предвиждат срещи с работодатели..

обновено на 19.10.24 в 11:54