Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балотаж между Тотев и Каназирева на местните избори

| обновено на 10.03.15 в 14:00

Тотев срещу Каназирева е вероятният балотаж в Пловдив на изборите тази есен. Избирателната активност ще е между 48 и 58%. Това съобщи Николай Близнаков от местната агенция „Неохрон”. Той уточни, че осем месеца преди кметските избори трима политици се открояват в предпочитанията на пловдивчани. 

Кметът Иван Тотев от ГЕРБ, лидерът на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева и бившият кмет Славчо Атанасов от ВМРО са сред одобряваните за кмет, показват данните от изследване на обществените нагласи през месец февруари сред 670 пълнолетни жители на община Пловдив.

Иван Тотев получава от 33 до 41 % от доверие на пловдивчани, следват го Дани Каназирева, чиято подкрепа е увеличена двойно, а тази на Славчо Атанасов е спаднала значително. Дани Каназирева получава от 14 до 20 % вот, а за Славчо Атанасов е от 13 до 22 %. Тествани са и кандидата на БСП –Георги Търновалийски с подкрепа от 3 до 6,4%, Георги Титюков с гласове от 2 до 3,8 от пловдивчани. Според Близнаков неразпознаваеми са политиците Николай Радев от БСП, Пепа Деведжиева от РБ, Павел Шопов от Атака, както и независим кандидат събират под 1% възможна подкрепа на пловдивчани.

42% от привържениците на Каназирева са с висше образование, 28% при Тотев и 20% при Атанасов. Подкрепата за тримата е различна сред различните възрастови групи. Иван Тотев е най-одобряван сред най-младите. Дани Каназирева е предпочитана от най-много хора във възрастовите групи 31-40 г. и 41-50 г. Славчо Атанасов е най-популярен сред най-възрастните пловдивчани – над 61 г.

Пловдивчани имат сериозни съмнения в ефективността на управлението. 43% от анкетираните смятат, че бюджетът и взетите заеми от Общината НЕ се изразходват целесъобразно, а само 25% са на противоположната позиция. 52% от пловдивчани НЕ вярват, че предстоящото саниране на сгради ще бъде извършено прозрачно и честно като процедура, срещу само 30% убедени в обратното. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обилни валежи в Пазарджик, Смолян и още 6 области

За днешната сряда е обявен жълт код за обилни валежи в областите Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. В по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 22.05.24 в 07:08

В УМБАЛ "Св. Георги" спасиха живота на две бременни жени с тежки усложнения

Две бременни пациентки с тежки усложнения и опасност за живота са спасени в  Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Едната жена е от Пловдив, другата от Смолян и вече са вън от опасност, благодарение на екипите от гинеколози,  анестезиолози и реаниматори, съобщават от лечебното заведение.  И  двете бъдещи..

обновено на 22.05.24 в 06:55

В Асеновград решават за двойно увеличение на туристически и други такси

Община Асеновград предлага почти двойно да бъдат увеличени таксите за вход в емблематични туристически обекти. Предложението ще бъде гласувано на днешната сесия на местния парламент.  То предвижда за вход в Асеновата крепост да се плаща 8 лева, вместо досегашните 4, а за пещерата Добростански бисер – 9, вместо досегашните 5 лева. Вдигат се..

обновено на 22.05.24 в 06:55

На полигона в Анево унищожават бракувани боеприпаси

Бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производството на ВМЗ – Сопот, ще бъдат контролирано унищожавани на открития изпитателен полигон в с. Анево.  От община Сопот уточняват, че утилизацията ще стане от 9.00 до 15.00 ч. и напомнят, че за това време се забранява влизането на хора, животни и техника в района. 

обновено на 22.05.24 в 06:54

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50