Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвети започва с квалификантка в Индиън Уелс

През тази седмица Цветана Пиронкова ще запише своето десето пореднo участие на силния турнир "BNP Paribas Open" в Индиън Уелс, а нейна противничка в първи кръг ще бъде тенисистка, преминалата през квалификациите.

Това означава, че съществува вероятност да станем свидетели на двубой между първите две ракети на България, след като по-рано днес Сесил Каратанчева достигна до последния квалификационен кръг и се нуждае от само още една победа, за да влезе в основната схема.

Макар и да има девет поредни участия в Индиън Уелс, до този момент Пиронкова не може да се похвали със сериозни успехи тук - в първите си шест участия достига до втори кръг, а последните три години отпада още на старта. Ако Цвети преодолее съпротивата на първата си съперничка, то в опит за първи път в кариерата си да достигне до трети кръг ще срещне поставената под №30 Коко Вандевеге, която почива на старта на турнира.

Турнирът в Индиън Уелс е от категорията "WTA Premier Mandatory", наградният фонд е близо 5,4 милиона долара и събира едни най-добрите тенисистки в света с изключение на тези, които страдат от някаква травма в момента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39

Хебър приема Ботев на стадион Христо Ботев

Мачът между Хебър и Ботев ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Информацията бе потвърдена  от щаба на Хебър и от Душан Керкез. В неделя от 21:15 ч. Хебър приема жълто- черните, но заради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик, отборът не може да играе там. Затова ще домакинства на Ботев на „Колежа“. Има малка вероятност и мачът да..

публикувано на 13.08.24 в 09:58