Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърница не можа да избере кмет на първи тур

Сърница
Снимка: БГНЕС

Кандидатите на ДПС и ГЕРБ за кметския пост в Сърница отиват на балотаж следващата неделя, потвърдиха от общинската избирателна комисия след вчерашния вот, в който взеха участие 75 на сто от избирателите. 

Неби Бозов от ДПС получи 1 415 гласа или 45. 50% от гласовете, а Мустафа Аликанов от ГЕРБ - 944 гласа или 30. 35%.

Кемал Тинев от Реформаторския блок събира 22.7%, а за Кемал Байрактар от "Нова алтернатива" са гласували малко над 1%.

В 11 местният Общински съвет най- новата българска община -  Сърница общинските съветници на ДПС ще са петима, четирима ще са от ГЕРБ и двама от Реформаторския блок. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 13:24

Община Пазарджик ще създаде свое комунално дружество

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, съобщиха от администрацията. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на..

обновено на 17.09.24 в 13:24

Възстановената преди 10 години църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23

Домашен боен арсенал откри полицията в с. Оборище

Криминалисти иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси от дома на 65-годишен жител на село Оборище.  В къщата полицаите открили 320 патрона от различен вид и калибър, пневматична пушка преработена за стрелба с малокалибрени патрони, едно самоделно оръжие, различни части и механизми.  Намерените оръжия, боеприпаси и части за тях са иззети,..

публикувано на 17.09.24 в 12:13

Блъснаха жена от фирма "Чистота" до моста на "Герджика"

52-годишна жена от  фирма " Чистота" пострада, след като бе ударена от автомобил на ул. „Въча“ в Пловдив. Инцидентът станал в подножието на моста на „Герджика“ в район „Северен“, като впоследствие пострадалата е откарана в болница. 35-годишният шофьор на автомобила „Алфа Ромео“ е дал отрицателна проба за алкохол. Още двама пешеходци пострадаха..

публикувано на 17.09.24 в 11:54