Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 фирми на лов за специалисти в Деня на кариерата в ПУ

Около 60 водещи фирми ще се включат в Деня на кариерата в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, който ще се проведе на 27 мрат в новата сграда на висшето учебно заведение. Той се организира от Универститески кариерен център и Студентският съвет. 

По този начин искаме да направим връзката между бизнеса и студентите по-осезаема, коментира професор Запрян Козлуджов, ректор на ПУ „Паисий Хилендарски”. 

Директорът на Кариерния център професор Дора Лефтерова подчерта, че в инициативата ще се включат представители на почти всички сектори, включително аутсорсинг компании, медии, банки, езикови школи и др.

СнимкаОт ръководството на висшето учебно заведение допълниха, че резултатите от проекта „Студентски практики” са много добри. Този проект е изключително добър, защото мотивира три страни – работодатели, студенти и висши учебни заведения, коментира професор Козлуджов. 70 студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” вече са намерили работа, след като са изкарали своя стаж, показват резултатите от проекта. 

Професор Козлуджов съобщи още, че първото студентско общежитие е готово. Напреднало е строителството и на втората сграда. Общо четири общежития се предвижда да има в кампуса на ПУ „Паисий Хилендарски”. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Два екипа пожарникари гасиха пожар на тераса в "Северен"

Пожар възникна на  терасата на последния четвърти етаж на жилищна кооперация на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 27.  Няма обгазени хора, изгоряла е тераса и част от дограмата на апартамента, съобщиха от Пожарната в Пловдив.  П ричините за пожара се изясняват, но се преполага, че от включен котлон са се запалили боклуци. На място са..

публикувано на 03.06.24 в 15:11

Пияна, дрогирана, без книжка и с висока скорост блъсна челно друга кола до Юндола

Пияна и дрогирана шофьорка без книжка предизвика опасна катастрофа по пътя между Юндола и Велинград – съобщават от пазарджишката полиция. Движейки се с несъобразена скорост, 45-годишната жена от Перник навлязла с автомобила си „БМВ“ в лентата за насрещно движение и там ударила джип „Порше“, управляван от 45-годишен жител от близкото село..

публикувано на 03.06.24 в 13:26

Откриха най-новата улица в Пловдив - "Георги Странски"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният кмет на „Източен“ Емил Русинов откриха най-новата улица „Георги Странски“. Тя е на стойност 2, 4 милиона лева, като средствата бяха осигурени от общинския бюджет. Новата улица е дълга 440 метра, като е подменена цялата подземна комуникация. Положени са над 5000 кв. метра асфалт, близо 2000..

публикувано на 03.06.24 в 11:24

Над 200 дка са поразени от вчерашната градушка в село Искра

Над 15 земеделски производители са пострадали след вчерашната едра градушка в първомайското село Искра. При много от стопаните продукцията е почти напълно унищожена, като силно засегнати са над 200 дка земеделска продукция, разказа пред Радио Пловдив кметът на селото Тодор Налбантов. "Сто декара са само щетите на 2 стопани, които имат лозови..

публикувано на 03.06.24 в 09:22

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще..

публикувано на 03.06.24 в 08:15