Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празникът "Благовещение" в едноименната църква в Асеновград

| обновено на 25.03.15 в 07:37

Главният църковен празник през настоящата седмица е Благовещение. 

На този ден, според Библията, Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Божия син. 

По повод днешния празник, пловдивският митрополит Николай отслужи Света литургия в асеновградската църква "Света Богородица - Благовещение", която чества и своя храмов празник. 

Атмосфера от празничната литургия чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост

От 12 часа нв събота започват дейностите по демонтажа на Бетонния мост.  Докато приключи изграждането на ново съоръжение, се спира движението на пътни превозни средства от кръстовището на бул. „Македония“ с ул. „Кукуш“ в посока север – до постъпите откъм бул. „Христо Ботев“. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на..

публикувано на 14.06.24 в 11:57

Дарение на тестове от СЗО получава УМБАЛ "Свети Георги"

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще присъства на официално събитие, организирано от Световната здравна организация в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив. Поводът е дарение от СЗО на тестове и консумативи, предназначени за изследване и лечение на бежанци и хора с ограничени финансови възможности в България. Подкрепата на СЗО е в резултат..

публикувано на 14.06.24 в 11:05

Кметът на Ново Железаре загина в катастрофа

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е открит мъртъв в канавка край пътя между селата Паничери и Старо Железаре, съобщиха от полицията в Пловдив .  61-годишният мъж е забелязан в безпомощно състояние малко след полунощ и е подаден сигнал на спешния телефон 112. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като медиците..

публикувано на 14.06.24 в 10:47

Педагози и синдикати обсъждат в Пловдив приобщаващото образование

Пловдивския университет „П. Хилендарски“ е домакин на Национална конференция „Актуални предизвикателства и добри практики в приобщаващото образование“.  Във форума ще участват специалисти и педагози от цялата страна, а сред темите, които ще се разискват са приобщаващо образование в дигиталната ера, образование в мултикултурна среда и приобщаващо..

обновено на 14.06.24 в 10:46

В Пазарджик ще излъчват Европейското на живо в парка

Община Пазарджик организира "Европейско в парка".  От днес до 14 юли, в парк "Стадиона" ще се излъчват на живо футболните мачове от Европейското първенство по футбол. За посетителите ще бъде подсигурен голям екран, с достатъчно места, а за децата е организирано пространство за игри и забавления.  Събитието е част от концепцията на местната власт за..

обновено на 14.06.24 в 10:46