Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Молескин“ чества Деня на театъра

| обновено на 27.03.15 в 16:58

Предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще отбележи Деня на театъра – 27 март – със специален брой с избрани песни от музикалните селекции на режисьори, актьори, драматурзи, които са били на гости досега. 

Ще можете да си припомните музикалните предпочитания на актрисата Ирмена Чичикова, на писателя и драматург Александър Секулов, на режисьорите Стайко Мурджев и Блажо Николич, както и на най-усмихнатата дама на кукления театър и фестивала TheatAirГина Кафеджиян.

Не пропускайте днешния брой от 17 часа по Радио Пловдив, а повторението ще бъде в неделя от 19 часа. Всички досегашни броеве можете да чуете на страницата на „Молескин“ в Mixcloud - https://www.mixcloud.com/Moleskin/


Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42