Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят помощна рампа на детската железница с пари от благотворителност

Започва изграждане на рампа за хора с увреждания и майки с колички на Детска железница „Знаме на мира“ в Пловдив. 

Средствата за съоръжението са събрани по време на  Седмицата на благотворителносттапрез септември миналата година. Тогава в няколко поредни акции са дарени над 15 000 лева. Изпълнителите на обекта са пловдивска фирма, от където съобщиха, че ще приключат работа само за три дни. 40 метра ще е рампата с три площадки на равно разстояние.

Заместник-кметът на Пловдив по спорт, младежки дейности и социална политика Петър Зехтински каза, че основната идеята е била за облагородяване и реновиране на зоната около железницата. Кметът на район „Централен“ Георги Титюков добави, че с изграждането на рампата се постига максимално достъпна среда.

Снимка


В организирането на събития в Седмица на благотворителността 2014 се включиха редица пловдивски фирми, „Национален алианс за работа с доброволци, БЧК – Пловдив, Фондация Работилница за граждански инициативи. 

MUSKULI.COM Огнян Кръстев, който осигури пристигането от Америка на специалния уред Rolling Thunder на компанията Iron Mind, с който ще се извършват вдиганията, както и помощта на Клуб ММА Arena Пловдив. 

В рамките на Седмица на благотворителността 2014 се реализира кампанията „Жълти стотинки“. В хипермаркетите бяха поставени касички на Български червен кръст, в които се събираха жълти стотинки в подкрепа на каузата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама възрастни в болница след катастрофи в Сопот и Дъбене

Два тежки пътни инцидента със сериозно пострадали възрастни хора са станали в Сопот и карловското село Дъбене тази сутрин. Около 9 ч. на главната улица в центъра на Сопот е била блъсната на пешеходна пътека 87-годишна жена от миниван Фолксваген, управляван от 82-годишен шофьор от столицата. Жената е в тежко състояние, с множество травми и е откарарана..

публикувано на 12.08.24 в 11:00

Протест в "Южен" заради спрян ВиК ремонт, фирмата обеща да го поднови още днес

Жители на пловдивския район „Южен" излязоха тази сутрин на протест срещу забавяне на ВиК ремонт, който е част от големия проект в Пловдив за изграждането на Южен обходен колектор по бул. "Александър Стамболийски".  Изпълнението на проекта започна преди две години и оттогава в района улиците се затварят поетапно, на участъци, за да се..

публикувано на 12.08.24 в 10:15

Горещо в цялата страна, в Пловдив 37°

Новата седмица започва със слънчево време, а максималните температурите ще са с няколко градуса по-високи от последните дни и ще са между 34° и 39°. Жълт код за високи температури днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи з а цялата страна . Днес времето ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони -..

публикувано на 12.08.24 в 08:41

Протест пред парламента срещу политизацията на МВР

Полицаи от цялата страна се събират на протест в София. Пред сградата на Народното събрание те ще изразят недоволството си от: „безпрецедентен опит за употреба на министерството на вътрешните работи.“  Служителите на реда са категорични, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".  Очаква се на площада да се съберат не само служители..

обновено на 12.08.24 в 08:29

Военно занятие по алпийска подготовка в центъра на Смолян

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка. Военнослужещите ще разиграят занятието от 9 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян.  Ще бъдат демонстрирани алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще бъде показано алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG..

обновено на 12.08.24 в 08:28