Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Съюз за Пловдив" се захвана с некачествения ремонт на бул. "Шести септември"

| обновено на 01.04.15 в 10:34
Снимка: gustonews.bg

Кметът Иван Тотев да назове виновните за аварийния ремонт на бул. „Шести септември“, който е преасфалтиран преди по-малко от три години, но вече е с множество кръпки. За това настоява общинският съветник от „Съюз за Пловдив“  Владимир Кисьов. 

На предстоящата сесия на местния парламент той ще внесе питане до пловдивския кмет за причините за некачествения ремонт. 

Наричайки преасфалтирането на бул. „Шести септември“ «нечуван гаф», Кисьов настоява кметът да му предостави наличните документи за техническо обследване, което задължително предхожда всеки пътен ремонт. 

Кметът трябва да отговори колко бюджетни средства са изразходвани през 2012 г. за дефектното преасфалтиране, какъв е гаранционният срок, указан в договора, и какви неустойки ще  бъдат начислени. 

«Пловдивчани имат право да знаят кой е отговорен за хвърлените на вятъра пари и каква е причината  за некачествения ремонт, извършен през 2012 г. по поръчка на община – Пловдив»,  коментира Кисьов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Младеж от София се удави в язовир край Ветрен

25 годишен мъж се е удавил в микроязовир край пазарджишкото село Ветрен. В откриването на тялото са се включили водолази. Трагичният инцидент е станал в неделя. Група младежи решили да се изкъпят в неохраняемия язовир, но неочаквано единият от тях потънал и изчезнал във водите.  На място пристигнали екипи от полицаи и пожарникари, но се наложило и..

публикувано на 15.07.24 в 14:43

Авария остави три дни без вода селата Варвара и Ветрен дол

Трети ден жителите на септемврийските села Варвара и Ветрен дол са с нарушено водоподаване заради авария на  основния водопровод. Екипи на ВиК-Септември са на терен, но работата бе затруднена, тъй като повредата бе скрита. От кметството във Варвара съобщиха, че има напредък и до няколко часа проблемът ще бъде напълно отстранен. Най-засегнати от..

публикувано на 15.07.24 в 14:16
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори движението между Първомай и Поповица

Две коли се сблъскаха челно на изхода на Първомай в посока Поповица. Заради катастрофата, която е станала малко след 13 часа, движението в частта Първомай - Поповоца е затворено. Създадена е организация и полицейски екипи пренасочват трафика към други възможни маршрути -  към АМ "Тракия" се преминава през селата Милево и Плодовитово, а към Пловдив –..

обновено на 15.07.24 в 14:10

Над 200 военни помагат за потушаването на пожарите в страната

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.  Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на пожарната, за да следят да..

публикувано на 15.07.24 в 14:06

Държавата бави инвестиция за 100 млн. лв. край Пловдив

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев призова служебния премиер Димитър Главчев да съдейства за реализацията на крупна инвестиция край Пловдив, като помогне да се отстранят административните пречки.  „Да помогнем за изграждането на нов модерен завод за над 100 милиона лева, който ще създаде стотици работни места в Пловдив и региона - това е една от..

публикувано на 15.07.24 в 13:33