Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономически и финансови интереси стоят зад убийството на Татяна Стоянова

Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, е убита заради финансови и икономически интереси. Това обяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите и  вече са установени и лица, съпричастни към престъплението.

33-годишната Татяна Стоянова беше разстреляна с няколко куршума пред дома си в Пазарджик на 12 януари тази година. В началото на февруари разследването  беше поето от Софийската градска прокуратура, тъй като по него работи Главна дирекция „Криминална полиция“.  „По случая се работи интензивно“, увери днес министър Бъчварова. 

По другото зрелищно убийство - на Димитър Стоянов пред хотел в Пловдив - също има развитие, каза министърът на вътрешните работи.   Иззети  са веществени доказателства, назначени са експертизи,  добави Румяна Бъчварова. 

Тя уточни, че в деня на покушението  има сигнал за палеж на автомобил, с който се смята,  че е избягал убиецът.  Освен образуваното досъдебно производство,  следствието работи по  три  версии, заяви вътрешният министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57

Пожар затвори пътя Баня - Васил Левски - Ведраре

Пожар пламна в стърнища и обхвана широколистна гора, сухи треви и храсти край пътя между Баня и селата Васил Левски и Ведраре. Сигналът е получен в полицията около 13.30 ч. Заради задимяването на пътя движението по него беше спряно, а екипи на полицията пренасочват автомобилите през Карлово.  7 екипа огнеборци се борят с пожара, развиващ се на площ..

публикувано на 30.07.24 в 14:21