Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обири, грабежи и измами – криминалното денонощие на Пловдив

Снимка: БНР

Поредна старица е станала жертва на ловки измамници. 81-годишната пловдивчанка е излъгана по схемата обещание за увеличение на пенсията. По думите и, добре облечен и вдъхващ доверие мъж позвънил в дома и, представяйки се от името на неин роднина и предложил получаване на месечна добавка от 700 лева към пенсията срещу еднократно плащане на определена сума. Без да мисли,  наивната жена веднага му дала 450 лева, след което мошеникът си тръгнал с щедри обещания. Доста по-късно, вече от близките си,  старицата разбрала, че е измамена.  

Два апартамента в Пловдив са обрани чрез отключване, без да са разбивани  вратите, съобщават от  пресцентъра на полицията.  Жилището на млада пловдивчанка е ограбено, докато тя отсъствала оттам за малко повече от час - 14.20 часа и 15.40 часа  вчера.  Откраднати са около 4000 лева, 1000 евро и многобройни златни накити. Оказва се, че крадците са проникнали с подбран ключ. 

В нощта срещу понеделник по идентичен начин са отмъкнати 220 лева и мобилен телефон от апартамент на бул. “Княгиня Мария Луиза”, ползван от 22-годишна наемателка от Карнобат. Засега крадците остават неизвестно.

Маскиран бандит е ограбил  в понеделник сутринта 80-годишен дядо на автобусна спирка на бул. “Шести септември”.  Той нападнал и ударил стареца, измъквайки му торбичка с 300 лева, мобилен телефон, лични документи и други вещи.  И в този случай извършителят се е измъкнал безнаказано.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрище ще чества 75 години от откриването на златното съкровище

Община Панагюрище подготвя специална програма, посветена на 75-ата година от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. Честванията ще се проведат от 2 до 8 декември под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи пред БТА кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов.  Програмата започва с Дионисиеви празници - фестивал..

публикувано на 11.08.24 в 15:59

Жълт код за горещо време

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

обновено на 11.08.24 в 08:11

Леки промени в цените на основните храни

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, за трета поредна..

публикувано на 11.08.24 в 08:09

Пуснаха водата на Велинград

В късния следобед а варията по довеждащия водопровод " Лепеница" във Велинград бе отстранена.  Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод От общината посочиха, че водоподаването към Пречиствателната станция постепенно се възстановява.  Поетапно се нормализира и подаването на вода към абонатите. Повече от 24 часа голяма..

публикувано на 10.08.24 в 16:47

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01