Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луиза Григорова на гости в „Молескин“

Този петък гост в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще бъде младата актриса Луиза Григорова. 

Тя е добре позната от малкия екран с ролите си в сериалите „Стъклен дом“ и „Дървото на живота“. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков и участва в редица театрални представления, сред които „Евридика в подземния свят“ и „Маркиза дьо Сад“ на Стайко Мурджев, „Вуйчо Ваньо“ на Пламен Марков, „Лодка в гората“ на Мариус Куркински и други.

Екипът на „Молескин“ се срещна с нея минути след представлението „Евридика в подземния свят“ на сцената на Драматичен театър Пловдив. В предаването Луиза Григорова ще представи някои от своите любими песни.

Не пропускайте „Молескин“ всеки петък от 17 часа с повторение в неделя от 19. Стари броеве на предаването пък можете да чуете в профила му в Mixlcloud (http://www.mixcloud.com/Moleskin/).


Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42