Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 кандидат-кметове в битка за Пловдив прогнозира Иван Тотев

| обновено на 12.05.15 в 17:02

Успешното управление на Пловдив плаши много от кандидатите за кмет да влязат в надпреварата. Така смята кметът Иван Тотев, който прогнозира минимум 14 кандидати за местния вот тази есен в Пловдив. 

След Славчо Атанасов, Дани Каназирева от Съюз за Пловдив също обяви снощи кандидатурата си да стане кмет.  Тя смята, че кандидатите се спускат от централите в София и за това още няма ясни имена за изборите.

13 или 14 кандидати за кмет на Пловдив очаква сегашният градоначалник Иван Тотев.  По думите му това е съвсем нормално. 
Тотев каза още, че няма да коментира заявката на Дани Каназирева, лидер на "Съюз за Пловдив"да се кандидатира за кмет на града. Тепърва ще става интересно, прогнозира Иван Тотев. 

Той коментира, че до момента е трябвало да се появят още повече номинации, защото май месец приключва. Това е така, защото в самите партии има  вътрешен дебат, защото след това успешно управление трудно се стига до решение. Не се печелят избори лесно в момента, заключи още пловдивският кмет.

Той каза, че първите социологически проучвания са несериозни и че не може през март да се прави прогноза за балотаж между него и Дани Каназирева. Припомням, че агенция „Неохрон” даде преднина на Каназирева пред Славчо Атанасов за второто място в надпреварата за кмет на Пловдив.

Иван Тотев коментира още подкрепата, която заяви ГЕРБ към Илко Николов да остане  председател на Общинския съвет при евентуален втори мандат в Пловдив. Кметът потвърди, че знае за дебатите в Реформаторския блок, но отказа да съобщи дали партия ГЕРБ ще даде място в листата си на Илко Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28