Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив си върна пазара на "Младежка"

| обновено на 14.05.15 в 14:18
Снимка: podtepeto.com

Община Пловдив спечели делото за пазара на ул. „Младежка”, съобщи кметът на града Иван Тотев. 

По думите му концесията с пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, който в момента е с постоянна мярка „задържане под стража”, е прекратена от Върховния административен съд, обясни Тотев. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, обясниха юристите на Общината. 

Концесията с Червенков бе сключена по време на първия мандат на д-р Иван Чомаков, но оттогава концесионирът не е изпълнил нито едно от задълженията си, посочени в договора. Това бе и една от причините за завеждане на дело за разваляне на концесията от страна на Община Пловдив през 2012 година. 

След като спечелихме дело, ще решим какво ще стане с мястото. Преди това ще направим обществено обсъждане и ще попитаме хората от квартала и търговците, които останаха на „Младежка” какви са техните идеи за пазара, обясни кметът Тотев. 

Засега е ясно само това, че „Младежка” ще се отвори към бул. „Васил Априлов”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Решение на Софийския градски съд попречи на Георги Гергов да стане едноличен собственик на Международния панаир Пловдив. Делото беше заведено от министерството на икономиката срещу решението, с което Варна прехвърли акциите с в панаира на дружеството „Пълдин туринвест“, в което бизнесменът е мажоритарен собственик. Сделката осигуряваше на Гергов..

публикувано на 23.07.24 в 14:55

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38