Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Згуровски представя любимата си музика в „Молескин“

Тази седмица гост в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив ще бъде художникът Ясен Згуровски. Работил е като илюстратор в печатни медии, сред които и легендарното списание „Егоист“. 

Негови илюстрации можете да видите и в изложбите с български плакати на „Плакат комбинат“. Згуровски работи и в сферата на съвременното изкуство и съвсем скоро имаше съвместна изложба с младия художник Стефан Иванов в софийското независимо пространство thefridge. Алтерц егото му е Жулиета 

Интергалактика, която беше специалният гост на партито на „Молескин“ на 9 май по случай първата годишнина в ефир. Сега е ред и на самия Ясен. 

Слушайте „Молескин“ днес от 17 часа. Ако пропуснете, втора възможност ще имате в неделя от 19 часа или в профила на предаването в Mixcloud. 


Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42