Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгва мащабно дело за данъчни измами в Пловдив

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт за данъчни престъпления в особено големи размери срещу двама бизнесмени от пловдивската фирма “Корект Транс 1” ЕООД.

37-годишният Мариян Киров от Асеновград е обвинен, че през периода от 12 ноември 2008 г. до 13 януари 2010 г., като пълномощник на фирмата, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за фирмата в размер на 23 387,84 лева. Киров, при упражняване на стопанската дейност и при водене на счетоводство на дружеството, е съставил и използвал документи с невярно съдържание и е потвърдил неистина в писмени декларации по ЗДДС. Той не е отразявал продажби по фискални бонове, издадени от електронни таксиметрови апарати с фискална памет.

42-годишният Стоян Чобанов от Сливен е обвинен в това, че през март 2010 г., като управител и представител на “Корект Транс 1” ЕООД - Пловдив, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за дружеството в размер на 217 431,35 лева. В годишната данъчна декларация, подадена в НАП - Пловдив, обвиняемият е декларирал нулев размер на дължимия от дружеството корпоративен данък, вместо действително установения от 217 413,35 лв.

Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния.

По делото, което се състои от 30 тома, са призовани 141 свидетели и 5 вещи лица, които са извършили експертизи. Приложени са ревизионни актове и множество документи, уточняват от Окръжна прокуратура.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32- годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели. На днешното разпоредително заседание адвокатите на обвиняемия поискаха процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима свидетели, сред които..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27