Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата търси виновника за мъртвата риба в Мечка

Районна прокуратура-Първомай е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител (по член 352, ал.1 от НК) за опасно замърсяване на водата, въздуха и почвата заради инцидента с  отровената риба  по река Мечка. 

Първият сигнал за замърсяване на реката е получен на 30 май, събота, от рибари, които ловили риба близо до Първомай, съобщи за Радио Пловдив районният прокурор на Първомай Йоанна Запрянова. Те се обадили, че на дъното на коритото, в продължение на 2 км,  има голямо количество мъртва риба кефал.  

Под ръководството на Районната прокуратура са направени огледи, съвместно с инспектори от РИОКОЗ, иззети са веществени доказателства и е назначена съдебно-химическа експертиза. Резултатите от нея все още не са готови, уточни прокурор Запрянова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

обновено на 10.07.24 в 10:09

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

В Пловдивския окръжен съд започна първото, разпоредително заседание по делото срещу  32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли 2023 г., като престъплението е извършено с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор до доживотен..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27