Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сътрудник на депутата от РБ Никола Хаджийски за ден в ареста

| обновено на 02.06.15 в 16:13

ДАНС арестува сътрудника на пловдивския депутат от Реформаторския блок Никола Хаджийски – 64-годишният Милко Стрехин от Раковски. Той остана зад решетките за близо 20 часа и около 14 часа бе освободен.
Стрехин е арестуван по разследване по договора за Водния проект на община Карлово - 1 януари 2013 - 20 април 2014, към който той е бил на щат архивар.
Милко Стрехин е арестуван вчера около 18 часа, след като дома му в Раковски е бил обискиран. От ДАНС са търсели договора му по Водния проект на Карлово, който мъжът не знаел къде е прибрал. Униформените не приели и обяснението му, че екземпляр от документа се намира в архива на община Карлово. Така той бива докаран в Следствения арест в Пловдив, от където бе освободен без да му бъде повдигнато обвинение.

Адвокатът му Йордан Дафчев ще подаде жалба за неправомерен арест. Депутатът Никола Хаджийски ще поиска от МВР, ДАНС и прокуратурата информация за мотивите за ареста.

Милко Стрехин е нещатен сътрудник на Никола Хаджийски по църковните дела и човешките права, тъй като той е член на тази комисия. Той е и секретар на областната структура на СДС в Пловдив.

От ДАНС не коментираха, но и не отрекоха за акцията. "На по-късен етап може да дадем повече информация съвместно с прокуратурата", лаконично заявиха от пресцентъра на Агенцията.

Никола Хаджийски е депутат от Реформаторския блок, избран в 17 МИР Пловдив - област. Той е и председател на СДС - Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Столипиново" пак пламнаха боклуци

Пожар от запалени отпадъци  избухна  пловдивския кв. „Столипиново“.  По първоначални данни огънят е тръгнал от поредното нерегламентирано сметища на ул. Крайна“, в близост до постройки, съобщиха от противопожарната служба.  Четири пожарни автомобила и един със специализирана автомеханична стълба са на мястото. Няма данни за пострадали и засега не..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Измамници отнеха три апартамента от пловдивчанин

Четирима мъже и жена са измамили 57-годишен пловдивчанин да прехвърли трите си апартамента в Пловдивския квартал „Кючук Париж“ на други хора, като системно го напивали. Районната прокуратура повдигна обвинения срещу петимата, единият от които е бил помагач за измамата, в резултат на която на жертвата са нанесени крупни финансови щети,  на пазарната..

публикувано на 14.08.24 в 13:42

Кметове от пловдивска област се обявиха срещу новата наредба за такса смет

Кметовете от Пловдивска област настояват да се отложи или отмени новата наредба за изчисляване на такса битови отпадъци. Според тях наредбата в настоящия й вариант е неприложима, а основната тежест ще падне върху гражданите. Това стана ясно на среща при областния управител по инициатива на местната власт, посветена на проблемите около въвеждането..

публикувано на 14.08.24 в 13:38

Започна ремонта на читалището в Ръжево Конаре

Ремонтът, който е за 250 000 лева, предвижда смяна на покрива на читалище "Просвета". Той трябва да завърши  до края на ноември тази година.  Проектът е с печелен от община Калояново и е по програма   "Красива България". 

публикувано на 14.08.24 в 13:34

Взеха от Дошков линия №37, поема я друг превозвач

„ Меритранс 2017“ ЕООД поема линия №37 от градския транспорт, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Досега маршрутът на автобус 37 се изпълняваше от „Хеброс бус “ по договор от февруари 2018 г., според който фирмата на Веселин Дошков държеше градските линии с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66,..

обновено на 14.08.24 в 12:38